С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и

...
С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и
Коментари Харесай

МВР - Сливен бори катастрофите с нов метод

С цел понижаване на пътните катастрофи, както и определяне и санкциониране на извършители в ОД Министерство на вътрешните работи Сливен се вкарва нов способ за надзор. Екипи на пътна полиция ще бъдат подкрепени от полицейски чиновници в небрандиран автомобил, които ще наблюдават с видеокамера най-натоварените и рискови сектори в региона.

Заснетите нарушавания ще се подават по радиостанция до най-близкия патрул и ще се глобен на място. Нарушителите, които не са спрени на място, ще бъдат издирени и глобени след това. Новият метод беше показан и коментиран на брифинг през днешния ден от комисар Димитър Кикьов, шеф на отдел " Охранителна полиция " към ОДМВР Сливен, и основен контрольор Илиян Николов, шеф бранш " Пътна полиция " Сливен.

Брифингът се състоя на път ІІ-53 (Сливен -Ямбол), на разклона за село Камен, който е сектор с нараснала централизация на пътни катастрофи.

" В рамките на час камерата е снимала 11-12 нарушавания, а от началото на интервенцията в цялата страна, която стартира на 8 юли – към 160 ", уточни комисар Кикьов. По думите му, когато има полицейски автомобил, маркиран и с лампа, водачите си алармират с фарове и резултатът е временен.

Според статистиката, показана от основен контрольор Николов, от началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са открити над 170 водачи да ръководят след приложимост на алкохол, 53 с опиати и 60 са отказали да бъдат тествани. От 8 юли са открити 17 водачи с алкохол, 3 с опиати и към тази заран 4 неправоспособни. На автомагистрала " Тракия " в региона на Нова Загора е открит товарен автомобил, ръководен от турски жител, който е управлявал с централизация на алкохол 1,53 промила. Той е отведен и арестуван в РУ-Нова Загора.

Сред другите ограничения, подхванати по предписание на старши комисар Димитър Величков, е слагането на систематичните извършители под превантивно полицейско наблюдаване. Комисар Кикьов заяви, че след разбор от началото на месец март 43 лица са сложени под наблюдаване, като информация за тях ще има и в останалите дирекции в страната. Специализираната интервенция продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР