С тържествени богослужения в православните храмове в цялата страна ще

...
С тържествени богослужения в православните храмове в цялата страна ще
Коментари Харесай

Днес е Успение Богородично!

С тържествени богослужения в православните храмове в цялата страна ще бъде маркиран огромният празник Успение Богородично - Голяма Богородица.

Според църковното обучение, краят на земния път на Христовата майка - Дева Мария - бил блаженно заспиване и тя била възкресена от своя възвишен наследник. Приема се, че св. Богородица е най-голямата застъпница за хората пред Бог и по тази причина празникът е измежду най-почитаните.

Днес имен ден имат над 190 хиляди души, а Мария остава най-разпространеното женско име у нас. Носят го 107 хиляди българки.

Празникът Успение Богородично е в възхвала на чудния метод, по който Божията майка приключва земния си живот.

"Пресвета Богородица блаженно заспива, с цел да бъде възкресена и взета с тяло на небесата, с цел да застане пред божия трон и да продължи своята задача като майка на целия човешки жанр, да моли Господ и Исус Христос за всички и да бъде най-бърза помощница на вярващи и невярващи, на праведници и на грешници, на всички тези, които я обичат, почитат и приканват като закрилница и ходатайка пред Бога ", сподели пред БНР Врачанският митрополит Григорий.

За мнозина празникът е Ден на респект и вяра.

"За всичко можем да й се помолим, и за здраве, и за триумфи, когато имаме усложнение, и за детерождение, и за опазване на децата, за отбрана от заболявания, от беди, от всички бедствия пази тя ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР