Решението на президента на САЩ Джо Байдън да постави на

...
Решението на президента на САЩ Джо Байдън да постави на
Коментари Харесай

САЩ уверяват Европа в сигурни доставки на природен газ

Решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да сложи на пауза утвържденията за нови планове за полутечен природен газ (LNG) няма да засегне доставките за Европа, сподели върховен енергиен представител на Съединени американски щати пред " Политико ".

" Това не визира LNG, който сега се изнася ", заяви заместник-министърът на енергетиката на САЩ Дейвид Търк в изявление след среща на високо равнище с френски публични лица в парижкия бизнес регион " Дефанс ".

" Това също по този начин не оказва въздействие върху настоящото строителство на мощности, което се прави за експорт на още повече LNG ", добави Търк, говорейки от 27-ия етаж на небостъргач, където френското държавно управление държи няколко офиса.

Успокоението за разтревожените европейски чиновници идва няколко месеца, след като Байдън спря подписването на упования или предстоящ експорт на полутечен природен газ от нови газови планове - неочакван ход, предопределен да облекчи терзанията на гласоподавателите, загрижени за климата, преди изборите през ноември.

Решението раздруса европейската индустри, като се има поради възходящата й взаимозависимост от американския полутечен природен газ, до момента в който Европейският съюз упорства да се откаже от съветския газ на фона на тежката война на Москва в Украйна.

Износът на полутечен природен газ от Съединени американски щати за Европейски Съюз непрестанно се увеличава от началото на войната в Украйна и сега съставлява половината от доставките на полутечен природен газ в блока - по отношение на към една четвърт преди войната.

Съединени американски щати общо изнасят към 14 милиарда кубически фута LNG дневно, каза Търк. Той посочи, че към този момент са планувани до 48 милиарда кубически фута за експорт от бъдещи планове - почти половината от вътрешното произвеждане на природен газ.

" Когато посочваме тези цифри, мисля, че има известно утешение, че има нужните доставки ", сподели Търк.

Според Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати Европейски Съюз е внасял 7,1 милиарда кубични фута дневно от Съединени американски щати през 2023 година, като Франция е най-големият вносител на LNG в Европейски Съюз.

Решението на администрацията на Байдън да сложи на пауза нови утвърждения е в сходство с пътя на Франция към климатична индиферентност до 2050 година, сподели почитан френски чиновник пред " Политико ".

" Това е в сходство с нашето виждане ", сподели Софи Мурлон, общоприет шеф по енергетиката и климата във френското министерство на енергетиката.

" Преходът от изкопаемите горива... би трябвало да ускорим това, би трябвало да определим календар и места за срещи ", добави френският чиновник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР