С тържествена архиерейска Света литургия, отслужена в Катедралния храм Успение

...
С тържествена архиерейска Света литургия, отслужена в Катедралния храм Успение
Коментари Харесай

Варненци отбелязват празника на града

С тържествена архиерейска Света литургия, отслужена в Катедралния храм " Успение Богородично " от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, стартира празника на Варна. Веднага по-късно по традиция бе вдигнат тържествено флагът на града на пл. " Св. Св. Кирил и Методий ". Домакин на събитията е кметът на Варна Иван Портних.

Цял ден в разнообразни точки на града ще бъдат извършени спортни и културни събития.

В 20 ч. е началото на тържествената гала за връчване на почетните звания и оценки на Варна в Летния спектакъл. В концерта по-късно ще вземат участие фолклорен отбор Варна, Поли Николова, Георги Шопов, Петя Буюклиева и Георги Христов.

В 20,30 ч. е началният час на празничния концерт край фонтана на пл. „ Независимост “, с присъединяване на Симфоничния оркестър и солисти на Държавна опера – Варна: Илина Михайлова, Ирина Жекова, Михаела Берова, Венцеслав Атанасов, Валерий Георгиев, с диригент Кръстин Настев.

Празничният концерт край Морската гара ще стартира тъкмо в 21 ч. В ролята на водещи ще влязат Надя Петрова и Дамян Попов. Миксът от реализатори включва DJ Fabrizio Parisi, DARA, 100 KILA и група СкандаУ. Атракцията на вечерта e румънската сензация Minelli.

Точно в 23,00 ч. небето над морската столица ще бъде огряно от светлинно шоу с празнична заря. Организатор на събитията е Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР