С риба се приготвят полезни салати, които са свежи и

...
С риба се приготвят полезни салати, които са свежи и
Коментари Харесай

Салати с риба - леки и полезни

С риба се подготвят потребни салати, които са свежи и леки. Рибата е скъп хранителен артикул, който съдържа малко наситени мазнини, само че по тази причина пък съдържа огромно количество белтъчини и Омега 3-мастни киселини. Благодарение на витамините и минералите, които се съдържат в рибата, тя въздейства добре на здравословното положение.

Салатите с риба са потребни за сърцето, тъй като Омега 3-мастните киселини въздействат добре върху сърдечно-съдовата система. Освен това салатите с риба възстановяват кръвното налягане, а също по този начин възстановяват и тежестта.

Салатата от авокадо и сьомга е вкусна и доста изискана.

Необходими артикули: 1 авокадо, 200 грама пушена сьомга, копър и сол на усет, 3 супени лъжици майонеза.

 Салата

Авокадото се разрязва на две, маха се костилката и с чаена лъжичка се вади меката част. Добавя се нарязаната на ситно сьомга и майонезата. Добавя се копърът и солта и всичко се разбърква добре.

Салатата от пушена пъстърва с гъби и китайско зеле е потребна и вкусна.

Необходими артикули: 200 грама пушена пъстърва, 500 грама китайско зеле, 300 грама печурки, 4 репички, 2 супени лъжици масло, 4 пера зелен лук, половин лимон, сол на усет.

Пушената пъстърва се нарязва на ситно. Гъбите се запържват в маслото. Китайското зеле се нарязва на ситно и се прибавя за 2 минути към към този момент готовите гъби. Всичко се смъква от котлона. Репичките се нарязват на тънки кръгчета. Лукът се нарязва на ситно.

 Салата с Риба

Смесват се зелето с гъбите, пъстървата, лукът и репичките. Полива се със сока на половин лимон и се соли на усет.

Салатата с риба звук е вкусна, лека и потребна. Необходими артикули: 2 домата, 2 яйца, 200 грама зелен боб, 1 маруля или салата айсберг, 2 картофа, 200 грама консервирана риба звук в личен сос, 100 грама маслини, сол и черен пипер на усет.

За дресинга: 5 супени лъжици зехтин, 2 скилидки чесън, 2 супени лъжици оцет, сол и черен пипер на усет.

Доматите се измиват и се нарязват на едро. Фасулът се сварява за 8 минути в солена вода и се отцежда. Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. Яйцата се сваряват и се нарязват на резенчета.

В купа се смесват нарязаната маруля или салата айсберг, домати, картофи, боб, всичко се ръси със сол и черен пипер и се разбърква. Добавя се рибата звук и се разбърква. Залива се с дресинга, подготвен от запържения за 2 минути чесън, авансово нарязан на ситно.

Чесновият зехтин се охлажда, прибавят се солта, черният пипер и оцетът. Салатата се украсява с маслини и резенчета твърдо сварени яйца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР