С прякото си участие във властта ДПС показа, че България

...
С прякото си участие във властта ДПС показа, че България
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Борисов и Радев вкараха държавата в институционална криза

С директното си присъединяване във властта Движение за права и свободи сподели, че България може да бъде богата страна, от която хората не си отиват, а в която се връщат, в която вложенията бяха милиарди евро годишно. Това уплаши избрани хора в България – един олигархичен кръг „ Капипал”.

Това сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев в Бяла Слатина.

" Този кръг сътвори медийно Борисов, по този начин както в този момент си хванаха Кирил Петков и Асен Василев и всеки ден ни ги натрапват от тв приемника, добави той.

Ние се озовахме против една масирана агитация против Движение за права и свободи, която имаше за цел на изолира Движение за права и свободи. Но ролята на Движение за права и свободи не може да бъде заличена, смисъла на Движение за права и свободи не може да бъде заличено, сподели Цонев.

„ Ние сме първата партия, която се бори против това намерено. Движение за права и свободи в никакъв случай не е разрешавало решенията да се вземат някъде, отвън институциите на България. Като партия Движение за права и свободи в никакъв случай не е разрешавало решенията ѝ да се вземат някъде другаде отвън централата на „ Стамболийски” 45 от груповите ѝ органите. От другата страна не е по този начин, решенията вземат двама трима души в задкулисието - привикват политици и споделят: ти това, ти онова”, съобщи още зам.-председателят на Движение за права и свободи.

И изрично съобщи: „ Защо, когато в 45-ото Народно събрание Движение за права и свободи сподели, че поддържа държавно управление безусловно, не го сформираха? Защото знаят, че когато Движение за права и свободи поддържа държавно управление, не могат да си разиграват коня. А ще би трябвало да водят открита, обществена и почтена политика за ползите на страната и хората.”

Добре е да си напомним за какво стигнахме дотук, за какво няма държавно управление, за какво нямаме признат План за възобновяване и развиване, за какво парите по него към този момент не са разплатени, сподели Цонев. Всичко това се случи, тъй като институциите не работят, а рецесията е много по-тежка, в сравнение с се пробват да я показват, изясни той. И съобщи: „ Движение за права и свободи най-малко от 5 години приказва, че страната е вкарана в институционална рецесия и за това са отговорни Бойко Борисов, президентът Румен Радев и политическите партии от така наречен протестърски набор или както те сами се назоваха протестни партии.”.

„ Но най-виновно от всичко е задкулисието в България. Задкулисието в българската политика, което през последните 25 години в лицето на кръга „ Капитал”, има освен медии, само че и контролира целия медиен мейнстрийм в страната. Притежава голяма икономическа мощност, изсмукана от страната от несправедлива приватизация на държавни активи, от присъединяване на десетки министри - персонално техни, в разнообразни кабинети, включително два на президента Плевнелиев и към този момент два на президента Радев”, съобщи Йордан Цонев.

„ Комбинацията от това задкулисие, дружно с решимостта на Радев да работи с него и тежкото завещание, което Борисов оставя в българската политика на правилото разделяй и унищожавай политическите съперници и ги завладявай, е повода ние да сме в композиция от рецесии и да се явяваме за трети път на избори тази година, когато светът към този момент се възвръща стопански от последствията от пандемията”, безапелационен бе Цонев.

Опитаха се без Движение за права и свободи да създадат нещо и не направиха нищо. Всичко в 45-ото и 46-ото Народно събрание, което се пробваха да създадат без Движение за права и свободи, не можаха да го създадат, в това число и кабинет, заключи Цонев.

Малкото хубави неща, които съумяха да създадат, бяха, тъй като Движение за права и свободи участваше. Без нашата експертност, без нашата диалогичност, нямаше да може тези пари от актуализацията на бюджета да стигнат до хората, пенсионерите и до бизнеса, добави Цонев.

И съобщи: „ Мустафа Карадайъ за нас не е единствено ръководител на партията. Той е един от доста малко останалите политици идеалисти, които работят за идея, политици, които са трансформирали персоналния си живот в публичен. Това е най-достойната кандидатура.”.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР