Важна US-клечка в борбата с корупцията идва в България. Това

...
Важна US-клечка в борбата с корупцията идва в България. Това
Коментари Харесай

Важна US-клечка в борбата с корупцията идва в България

Важна US-клечка в битката с корупцията идва в България. Това е координаторът за битка с корупцията в международен мащаб Ричард Нефю. Той ще посети България на 14 юни, заяви БГНЕС.

От Държавния департамент на Съединени американски щати оповестиха, че пътуването му ще е част от обиколка, която включва Австрия и Словакия.

У нас Нефю се чака да направи лекция по време на проведен от Базелския институт конгрес,. В речта си той ще засегне самодейността „ Мрежа от сини точки “ като рамка за възстановяване на практиките в региона на публичните поръчки.

Важна US-клечка в битката с корупцията идва в България 08.06.24 19:52 Прокуратурата засече най-вече изборни нарушавания в три огромни града! 08.06.24 19:34 Иван Стамболов-Сула би тревожна камбана: Има извънредно оттегляне от християнството! 08.06.24 19:08 ИЗВЪНРЕДНО: Дете изпадна в кома след безразсъден случай в Плевен 08.06.24 18:39 Боян Чуков шокиращо: Става по-вероятно Русия да използва тактическо нуклеарно оръжие! 08.06.24 18:13

Предвиждат се също по този начин срещи на Нефю с представители на частния бранш, държавни чиновници и организации на гражданското общество. С тях той ще приказва за ангажирането на частния бранш за подсилване на върховенството на закона.

Обиколката на високопоставения американски служител ще стартира на 10 юни от австрийската столица Виена. Там той ще ръководи 15-ата сесия на Групата за обзор на осъществяването на Конвенцията на Организация на обединените нации против корупцията (UNCAC). Ще управлява и взаимна сесия на Работната група за възобновяване на активи и Работната група за интернационално съдействие.

На 13 юни в Братислава, столица на Словакия, координатор Нефю ще се срещне с държавни чиновници, организации на гражданското общество и представители на частния бранш. Там ще разиска битка с корупцията и ще изследва опциите за по-нататъшно съдействие и взаимоотношение.

Източник: БГНЕС

Още вести четете в: България, Крими & Темида За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР