С промяната на часовото време се сменят и разписанията на

...
С промяната на часовото време се сменят и разписанията на
Коментари Харесай

Как се отразява смяната на времето на въздушния трафик?

С смяната на часовото време се сменят и разписанията на столичното летище. Целта е преместването на стрелките с 1 час напред или обратно да не пречи на естествената работа на аерогарата. Промени на полетните графици в небето не се постановат. Експерти обясниха, че смяната на часовото време не се отразява на въздушния трафик.

През българското въздушно пространство минават приблизително 3000 самолета на денонощие. Ръководителите на полети разполагат с летателните графици, направени от самолетните компании по по този начин нареченото координирано универсално време.

"Така имаме постоянно едно и също време и не се стараем да отчитаме часовите разлики в другите часови зони. За хората, които работят в България значимо е локалното време, само че когато се дава информация за даден полет, къде се намира, какъв брой време ще лети - тогава се приказва по централизирано време по Гринуич ", изясни Иван Дяксов - заместник-генерален шеф на Директива за птиците "РВД ", пред Българска национална телевизия.

Спорд Дяксов промяната на часовото време не се отразява на трафика в небето

"Трафикът във въздуха, въобще авиацията работи по централизирано време и то е по Гринуич. Така че самата смяна час напред или час обратно не се отразява. Тя се отразява на самите пасажери, като кацнат, че кацат един час по-късно или по-рано ", сподели още Дясков.

Това е и повода летище София да трансформира разписанието си със промяната на часовото време. От оперативния център настояват, че графиците на авиодиспечерите и обслужващия личен състав на аерогарата са съобразени с новото часово време.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР