С проекта на постановление се разширява териториалният обхват на Националната

...
С проекта на постановление се разширява териториалният обхват на Националната
Коментари Харесай

Изграждат се 28 мобилни общински офиса към Националната служба за съвети в земеделието

С плана на разпореждане се уголемява териториалният обсег на Националната работа за препоръки в земеделието, като се построяват 28 мобилни общински офиса. Новите териториални поделения ще бъдат мобилни и ще могат да доближават по-близо до фермерите, като дават консултантски услуги на дребни стопанства в общините, включени в териториалния обсег на новосъздадените 28 офиса. Така ще се обезпечи директен достъп на по-голям брой аграрни стопани и в най-отдалечените региони на страната до качествени консултантски услуги и съветническа помощ, свързани с устойчивото ръководство и успеваемостта на земеделските стопанства и с постигане до подпомагането по национални и европейски стратегии.

Мобилните поделения на службата ще дават препоръки на аграрни производители, като за задачата ще бъдат назначени в допълнение специалисти на срочни трудови контракти.

Разходите за активността на тези чиновници ще се обезпечат с европейско финансиране по линия на подписан от Националната работа за препоръки в земеделието административен контракт № РД 50-98 от 22.11.2021 година с Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „ Земеделие“ – Разплащателна организация за даване на безплатна финансова помощ по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 година по процедура BG06RDNP001-2.001 по размер 2 от Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР