С половин милион лева правителството повиши субсидията на Българския Червен

...
С половин милион лева правителството повиши субсидията на Българския Червен
Коментари Харесай

Правителството увеличи субсидията на Българския Червен кръст с 500 000 лева

С половин милион лв. държавното управление увеличи дотацията на Българския Червен кръст. Решението беше взето по време на постоянното съвещание на Министерския съвет.

„ Увеличаваме бюджета на Червения кръст с 500 000 лв.. Тъй като и в бедствия, и в повреди, и в този момент при пандемията, когато и както е бил належащо, от Червения кръст са се намесвали извънредно бързо “, съобщи министър ръководителят Бойко Борисов. Той благодари на управлението на организацията за навременните им реакция по време на рецесии.

Председателят на БЧК Христо Григоров изрази своята благодарност за отпуснатите спомагателни средства. „ От името на хилядите доброволци, чиновници, хора, на които сме помогнали благодарим за тази висока оценка. Защото тези пари, освен, че ще ни оказват помощ, само че с този жест Вие оценявате всичко това, което вършим – да оказваме помощ на хората “, посочи Григоров. Той увери, че организацията ще продължи да извършва своята задача и ще оказва поддръжка на хората в потребност. „ Уверявам Ви, че БЧК постоянно е бил на първа линия, там където има потребност, и ще продължава да бъде “, добави Христо Григоров.

Българският Червен кръст извършва своята съществена задача да подкрепя страната при положение на бедствия, пандемии и други спешни обстановки. Служителите и доброволците на БЧК интензивно са включени в голям брой действия, свързани с ограничение разпространяването на КОВИД-19, в това число даване на услуги на уязвими хора, на здравни и обществени заведения. С нарастването на дотацията се обезпечават финансови благоприятни условия, с помощта на които организацията да реализира активността си в изискванията на усложнена епидемиологична конюнктура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР