С половин дузина събития в детска градина Боряна в квартал

...
С половин дузина събития в детска градина Боряна в квартал
Коментари Харесай

Бащи готвиха на децата си в пловдивска забавачка

С половин дузина събития в детска градина „ Боряна ” в квартал „ Прослав ” в Пловдив взеха решение да отбележат за пета поредна година Седмицата на бащата, като концепцията е татковците да анулират за малко майките в грижите за децата, а по едно и също време с това и да се забавляват дружно с тях, участвайки в нетрадиционни начинания. В първия ден от Седмицата на бащата татковците участвали на утринната закуска, а по-късно чели национални приказки и задавали гатанки.

Един от тях даже се явил с кукли за ръка, с цел да бъде още по-атрактивен и занимателен за децата. Във вторник бащите заменили госпожите и ръководели утринната гимнастика в забавачката. Татковците си разпределили дилемите, като един показвал извършения за глава, втори – за ръце, а другите двама раздвижили краката и провели занимателни игри. Срядата пък стартира със утринно кулинарно предизвикателство за деца и бащи под мотото „ С баща готвим вкусно ”, като в него се включиха даже дядовци, вуйчовци и чичовци.
 10pl4001-1  10pl4001-2  10pl4001-3  10pl4001-4  10pl4001-5  10pl4001-6  10pl4001-7  10pl4001-8  10pl4001-9  10pl4001-10
Сред тях бяха кметът на „ Западен ” в Пловдив Димитър Колев, който подготви за племенника си обичаната плодова салата от банани, ябълки и грозде, както и заместник-кметът на региона Георги Георгиев.  Някои от татковците по този начин се вживяха в ролята на кулинари, че се бяха дегизираха с шапки, бели мантии и ръкавици но началник готвачи, а други пък бяха препасали престилките на съпругите си от у дома. Под приятното благовоние на разнообразни хранителни артикули бащите и техните малчугани сътвориха разнообразни кулинарни шедьоври, които бяха здравословни и в същото време апетитни. Тържеството приключи с галерия на красивите вкусотии, дегустация и подарък за всяко дете, връчен персонално от райкмета Димитър Колев. А в символ на признателност родителите получиха най-голямата премия – целувка от малчуганите.

В четвъртък малчуганите от ДГ „ Боряна ” би трябвало да бъдат водени на детска градина единствено от мъже във семейството – бащи, дядовци, чичовци или вуйчовци. За край на Седмицата на бащата в петък татковците ще играят зумба в двора на детската градина, а измежду ще премерят сили от 17 часа във футболен мач против децата си на игрище „ Арена Велд ” в състезателен комплекс „ Пловдив ”. В Младежкия център край гребния канал всички дружно ще се включат в шампионат по пукотевица с лък под мотото „ Майки, бягайте! ”. „ Идеята е бащите да схванат какъв брой са значими за своите деца и че тяхната мощ се корени в поддръжката и опората им. Но дружно с това да схванат и за големите грижи, които изисква развъждането и възпитанието на децата “, съобщи шефът на детска градина „ Боряна ” Станислава Бекярова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР