С оглед на сегашната ситуация, от туристическия бранш у нас

...
С оглед на сегашната ситуация, от туристическия бранш у нас
Коментари Харесай

Туризмът: Само масова ваксинация на служителите ни ще спаси сезона

С оглед на сегашната обстановка, от туристическия отрасъл у нас чакат по-слаб летен сезон от предходния, съобщи Българска национална телевизия.

Единственото нещо, съгласно тях, което може да избави лятото, е всеобща имунизация на служащите в бранша. Така, както взеха решение да създадат в Гърция - наложителните имунизации в туризма там стартират единствено след седмица - от 1-ви април.

Екип на " По света и у нас " се срещна с хора от бизнеса - попита ги дали и по какъв начин биха предиздвикали чиновниците си да се имунизират наложително.

Станислав Стоянов е притежател на хотел в " Златни пясъци " край Варна. Притеснява се, че сезонът край морето това лято ще бъде слаб, защото рецесията с ковид се задълбочава.

" Препоръчваме на всички чиновници в сектора да се имунизираме, това е за ние да се предпазим и да подсигуряваме, че самите посетители ще се усещат спокойни и сигурни, и ще спрем най-много тази Ковид рецесия ", споделя той.

Според представители на сектора, с цел да има добър туристически сезон, страната ни би трябвало да бъде приета за зона, свободна от COVID-19.

" Всички страни към нас работят интензивно по имунизацията и ние би трябвало да сме конкурентоспособни. За да дойдат туристите в България, то би трябвало да има условия за това, а това е ниска заболеваемост ", разяснява ръководителят на Варненската туристическа камара Илин Димитров.

Не се чака обаче имунизацията да се трансформира във водещ аршин при наемането на личен състав. Намирането на фрагменти продължава да е измежду главните проблеми за бизнеса.

" Работодателите съвсем нямат избор, даже имаме отлив от фрагменти, тъй че дали са имунизирани, или не, те са добре пристигнали ", добави Димитров.

" Трябва да ги разделяме на можещи и не можещи, тъй като на нас ни трябват фрагменти, които могат да работят ", сподели Павлин Косев, който е шеф на хотел и ръководител на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

" Дори това, че не е имунизиран, това няма да е спънка, той ще бъде нает за сезона ", сподели и Станислав Стоянов, притежател на хотел.

Очаква се първите туристи по Северното Черноморие да дойдат у нас за Великденските празници, когато публично ще бъде открит и летният туристически сезон. За първите посетители се приготвят и летищата във Варна и Бургас. Те са първите у нас, които получиха здравна акредитация от Международния съвет на летищата за обезопасена от Коронавирус среда. А това е значима стъпка за възобновяване на активността им, добавя Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР