Позиция на сдружение Да запазим Корал“, относно изявления на Кирил

...
Позиция на сдружение Да запазим Корал“, относно изявления на Кирил
Коментари Харесай

Скандалът трещи! ,,Да запазим Корал“ разкриха какво е получила Лена за фалшивия подпис за Киро

Позиция на съдружие „ Да запазим Корал “, по отношение на изказвания на Кирил Петков в медиите и общественото пространство по отношение на сдружението и неговата активност:
„ ДАНС видяха очевидно като голям народен риск моето излизане от едно зелено Неправителствени организации, което има нула лв. за една идея плаж „ Корал “…. “ – откъс от репортаж с Кирил Петков.
Сдружение „ Да запазим Корал “ е с многогодишна история, която с съображение го трансформира в една от най-влиятелните и уважавани цивилен организации в нашето общество. Неведнъж е сезирало всевъзможни институции, променяло е и е противостояло на разнообразни дейности или решения на държавните органи. Без значение кой е на власт.
Ходът на делата, свързани със запазването на Българската Природа, е придобивал различен курс. “Да запазим Корал ” задава дневен ред и е поредно непримиримо по отношение на актове, свързани с нарушаването на законността в Република България.
Ние сме взели участие интензивно освен в отбраната на българското Черноморие от застрояване, само че във всички други публични придвижвания и дела по отбраната на националните и естествените паркове в България – Пирин, Странджа, Витоша и така нататък, на българските гори и всички предпазени зони.
Инициирали сме и стоим на позицията за разширението на обсега на предпазените естествени зони, както и на включването на нови в патримониума на естествените ни благосъстояния. Действаме постоянно твърдо непоколебимо при сигнали за корупция или машинация от страна на частни или държавни субекти при събития или покупко-продажби, свързани с предмета на активност на сдружението.
Ние сме гражданската организация с идеална цел, заслужен образец за публичната изгода, която извършва – да подкрепя и да бъде самостоятелен коректив на държавните институции.
С изказванията си Кирил Петков цели да нанесе удар, да омаловажи и внуши подозрение в ролята и смисъла на неправителствения бранш изобщо. Това е и целенасочена офанзива върху Неправителствени организации бранша в областта на опазването и грижата за околната среда, върху Неправителствени организации бранша, подкрепящ битката с корупцията и измамите и не на последно място – върху неправителствения и държавен бранш, обвързван по един или различен метод, от едната или от другата страна, с правовия ред в страната.
В частност, точно членуването на Кирил Петков в Сдружение „ Да запазим Корал “, беше единствената платформа и трамплин, от която стартира политическата му кариера. От това „ някакво зелено “ Неправителствени организации стартираха политическата си кариера и доста други представители на тази власт. “Да запазим Корал ” легитимира единствените цивилен позиции, които в миналото е заемал обществено бъдещият министър председател и политически водач на Политическа партия.
Колкото и мъничко да е, това съдружие от дълго време отдръпна заема си на доверие към него и всички, които не помниха от кое място са тръгнали и най-много, с какви цели, планове и хрумвания. Оттеглихме доверието си от тези, който поради политическа власт, дивиденти и материални облаги, осребриха участието си в Сдружението „ Да запазим Корал “ и даже се трансфораха в противовес на тази концепция.
Разграничаването ни от Кирил Петков и неговите клакьори настъпи поради несъответстващата политика към зелените проблеми на България, политическото двуличие и надменност, бруталното изменничество към гражданските дела, които изповядваме неотменно и поради прегръдката им с #Mафията и корупционерите от първия ред на Народното събрание, което обслужи само досегашното Статукво на Задкулисието. Кирил Петков и цялата политическа камарила към него се разкриха, като една комфортна и следена „ съпротива “ на Модела на плутокрацията, предопределена само да използва и обезсили публичната сила за Протест и Промяна на порочната власт на ченгеджийско-олигархичната система.
Кирил Петков и неговата партия „ Продължаваме Промяната “ е в действителност следващата политическа машинация и в никакъв случай не е била същинска и достоверна опция на Модела #КОЙ. Тя е основана от същите ментори на този модел с единствената цел да обслужи, възроди и затвърди същата тази власт, против която се отбелязя, че ще се бори. Всички ясно видяха по какъв начин ППДБ зае ролята си на една комфортна и послушна марионетка и патерица на казионните партии на корумпираната страна. Най-лошото е, че този конфигуриран подправен политически „ герой “ против Статуквото отвлича и заблуждава публичната воля за бъдеща ефикасна опозиция против откритата незаконна и порочна система.
С интерес следим непрекъснатото натрапване от страна на Кирил Петков за това дали и какъв брой финанси има сдружението. Непристойните квалификации по отношение на нашето съдружие и негови членове, тиражирани от Петков и почитателите му в общественото пространство са една неетична изпреварваща защитна тактика.
Отчаян опит да бъде омаловажена ролята на юрист Лена Бориславова, която е основала и употребила неистинско пълномощие с погрешно наличие от името на ръководителя на Сдружението и с него е съставила още ред подправени документи, с които да обслужи Кирил Петков и самата себе си след това. Защитната теза би била, че нарушаването е маловажно, тъй като няма настъпили финансови вреди.
Това изрично не е дава отговор на истината, тъй като финансите на сдружението не са нарушени, само че несъмнено с документната машинация е осъществено материално облагодетелстване от страна на Кирил Петков като Министър и Министър-Председател и на самата Лена Бориславова, като бенефициент на извънредно преференциален контракт за 15 000 лева на месец, обезпечен от Петков с държавната банка ББР. Това е за сметка на държавния бюджет и съставлява несъмнено огромен веществен интерес, без да имаме поради спомагателните облаги, обезпечени от позиционирането в най-висшите равнища на държавната власт. За последното ще би трябвало да се произнесат съответните институции, след изцяло изследване, анализиране и следствие на дейностите на Петков като Министър и Премиер.
Спекулирането и подаването на погрешна или подвеждаща информация по отношение на финансовото положение, на която и да е организация, не съставлява мотив за омаловажаване или принизяване до незначителност на дейностите, подхванати от съответната организация по отношение на разобличаването на злоупотреби или измами, осъществени от трети лица във връзка с самата организация или в ущърб на обществото.
Явно би трябвало да напомним, че неправителствените организации нямат за цел трупане на капитал, а работят в полза на обществото. Ние влагаме в нея целия си интелектуален, физически и персонален финансов запас. Сдружението няма отговорности към бюджета и извършва административните си отговорности. Ние сме елементарни, почтени жители, които са се посветили на една идея. И реагират по единствения метод, който познават, когато тя бъде застрашена и опорочена – съблюдават законите на страната.
Нашата реакция за подаване на информацията за съставянето на документите с погрешна информация и фалшифицирани подписи настъпи незабавно, откакто стана допустимо да се сдобием с тях, а точно напролет на 2023 година, тъй като до тогава те не бяха обществено налични на уеб страницата на Агенцията по вписванията по неразбираеми за нас аргументи. Отказът ни да реагираме по закон и да осведомяваме държавните институции за сходно закононарушение, просто би ни направил съучастници в него, което не е възможно за нас и нашата организация.
Ако за Кирил Петков и неговата политическа идеология и платформа смисъла на Неправителствени организации е съгласуваност с огромни корпорации, олигархични структури или такива с голям подозрителен капитал, подготвени да обслужат предизборни или политически сглобки, трупайки долари, евро, грантове, рубли, биткойни и други валути, в това число и в офшорни сметки, то за жителите на едно модерно цивилизовано общество, правата и достолепието на всеки частен или обществен индивид, са идентични и следва да бъдат спазвани най- прецизно.
В предизборна акция думите на Кирил Петков, съпредседател на ПППП и част от управлението на коалиция ППДБ, изречени в народен ефир, в публичната телевизия, показват идеологията и разбиранията на партиите и обединенията, които съставлява. В тази връзка, Сдружение „ Да запазим Корал “, спазвайки правилото за интегритет и бистрота, може единствено да подчертае и обърне особено внимание на тази позиция и идеология на съответната партия и коалиция и да призове уважаемите жители и гласоподаватели да преценяват сами какво и кого да поддържат на идните избори.
Сдружение „ Да запазим Корал “ – Едно зелено НПО…
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР