С официални чествания и тържества в цялата страна българите ще

...
С официални чествания и тържества в цялата страна българите ще
Коментари Харесай

Честваме Националния празник Трети март 

С публични празнувания и тържества в цялата страна българите ще отбележат Националния празник - 3 март, честваме 143 години от Освобождението на България от османско господство. Основните празненства ще бъдат в столицата, а празнувания ще има във всички градове в страната, предава БГНЕС.

Президентът Румен Радев ще взе участие в тържествената гала по отбелязване на Националния празник на България 3 март на Шипка. В 11.30 часа президентът ще одобри почетния строй, след което ще се организира ритуалът по поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка. Държавният глава ще произнесе слово по случай Националния празник на България – 3 март.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също ще взе участие в отбелязването на Националния празник в Габрово и на връх Шипка.

Тържествените празнувания на Паметника на свободата обичайно са под патронажа на ръководителя на Народното събрание. Тази година по рекомендация на основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев, по отношение на повишаване броя на новорегистрираните случаи на COVID-19, няма да се организира церемониален протест на заветния връх.

В 9,30 часа ръководителят на Народното събрание ще участва в Габрово на отслужване на панихида в църквата „ Успение на Пресвета Богородица “. След това Цвета Караянчева ще бъде на издигането на националното знаме на пл. „ Възраждане “.

В 11.30 часа на връх Шипка ръководителят на Народното събрание ще отдаде респект пред паметта на героите, жертвали се за България. Цвета Караянчева ще сервира венец на Паметника на свободата и ще сведе глава пред подвига на смелите бранители на върха.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще беседва с жители, пристигнали да се преклонят пред героите и да отбележат Националния празник.

Церемонията по издигане на Националното знаме на Република България ще стартира в 11.00 часа пред паметника на Незнайния боец в столицата.

Националният военноисторически музей отбелязва 3 март с любопитни истории и филми за пътя към свободата.

На 3.03.2021 година се провежда автобусна линия №505, която ще движи до парк-музей „ Врана “. Автобусите ще се движат при следния маршрут: пл. Орлов мост – Парк-музей „ Врана “ по разписание, надлежно: първи курс от пл. Орлов мост – 09.30 часа; финален курс от парк-музей „ Врана “ – 17.35 часа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР