С нови рехабилитационни уреди се сдоби Дневният център за деца

...
С нови рехабилитационни уреди се сдоби Дневният център за деца
Коментари Харесай

Общински служител намери пари и купи оборудване

С нови рехабилитационни уреди се снабди Дневният център за деца и младежи с увреждания в Сърница. Любопитен факт е, че те са купени с пари, открити и върнати от общинския чиновник Мехмед Бозов.

За дарителския акт показа в профила си в обществената мрежа кметът на най-младата община в пазарджишко-Сърница Неби Бозов.

През 2016 година швейцарската фондация " Солидарна Швейцария - Източна Европа " подарява на Сърница здравно съоръжение - помощни уреди за напредване и болнично обзавеждане, част от което остава за стопанисване в родопската община. При ремонта на постройката предходната година и разбъркването на уредите Мехмед намира 4500 франка, равняващи се на към 8000 лв.. Без да се замисли, уведомява кмета Неби Бозов и му ги предава.

След консултация с швейцарската фондация и болничното заведение донор се оказва, че не е правено питане за изгубена парична сума при тях. И по тяхна молба е решено парите да се употребяват за общественозначима идея, обвързвана с даване на обществени услуги в родопската община.

Предвид нуждата от уреди и принадлежности за рехабилитация на Дневния център за деца и младежи с увреждания в гр.Сърница, се закупиха такива, които ще бъдат от изключителна помощ на личния състав на общественото заведение за осъществяване на процедури и извършения от потребителите му.

Закупени са 20 разнообразни уреди и принадлежности от най-голям клас.

Кметът на община Сърница Неби Бозов изрече благодарности от свое име и от името на Дневния център на почтения родопчанин, показал почтеност и отговорност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР