Днес – 29 април, бе последният работен ден на Ели

...
Днес – 29 април, бе последният работен ден на Ели
Коментари Харесай

Екипът на Варненския апелативен съд се раздели с важен служител

Днес – 29 април, бе последният работен ден на Ели Тодорова – правосъден секретар в Апелативния съд в продължение на повече от 16 години. Изпращането й стартира точно на професионалния празник на юриста и правосъдния чиновник - 16 април, когато бе последното й намерено правосъдно съвещание. В края му съдии и чиновници я изненадаха с цветя и поздравления, оповестиха от съда.

" За финален път, Ели, ще отнесеш досиетата с делата в кабинета си, а протоколът от това дело ще е последният, който ще напишеш в дългия си трудов път “, обърна се тогава към нея ръководителят на Търговското поделение Анета Братанова. Тя благодари на Ели Тодорова за достолепието, дисциплината и отговорността, с които се е отнасяла към работата и сътрудниците си. " Ти си от хората - тихи, незабележими, които ден след ден работят по делата преди, дружно и след нас, съдиите. Тези хора построяват гръбнака на правосъдната система. Ще ни липсва методът, по който ни посрещаш с усмивка и почитание в правосъдната зала, и с тихата имитация " Моля, станете, съдът влиза “, сподели разгорещено арбитър Братанова. Съдебният чиновник получи цветя от управлението на съда, съдиите и чиновниците в Търговското поделение и сътрудниците си секретари.   

Две седмици по-късно Ели от дълго време е предала последните протоколи и е изпратила последните писма. За да отвори нова врата в живота си – тази на свободата, по думите на ръководителя на Апелативния съд. " Вече няма да се притесняваш дали деловодната система ще сработи, дали звукозаписът ще се чува, няма непрекъснато да бързаш, ще имаш време за себе си и хората, които обичаш. Всичко това назовавам " независимост “. Това бе част от поздрава на Ванухи Аракелян. Тя благодари на правосъдния секретар за търпението, деликатността и притеснителността, без значение от дългогодишния й опит. Ели Тодорова изрази благодарност към сътрудниците си: " Благодаря на всички за взаимната работа. За мен беше чест и благополучие да съм част от Апелативен съд – Варна, тъй като това е привилегия “.

Тодорова се причислява към правосъдната система през 1989 година като деловодител в Районния съд във Варна. 16 години по-късно влиза в структурата на различен орган на правосъдната власт – Окръжната прокуратура, като архивар. А от 2008 до през днешния ден се труди почтено в Апелативния съд. Респект за тази безрезервност!, пишат от Апелативния съд в морския град.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР