С настъпването на лятото обръщаме все по-голямо внимание на щандовете

...
С настъпването на лятото обръщаме все по-голямо внимание на щандовете
Коментари Харесай

Косата също се нуждае от защита през лятото

С настъпването на лятото обръщаме все по-голямо внимание на щандовете със слънцезащитни артикули. Знаем, че освен кожата на тялото, само че и тази на лицето, се нуждае от защита. И то ежедневна, даже и в града. Но замисляме ли се от какво се нуждае косата ни под слънчевите лъчи?

Тя непрекъснато е на показ, в случай че не сме запалени почитатели на шапките. Този аксесоар е подобаващ метод да предпазим гривата от слънчевите лъчи, които й вредят не по-малко, в сравнение с кожата . Ако ли не, би трябвало да прибегнем до някой и различен специфичен артикул за отбрана.

Разбира се, към този момент в магазините за козметика има голямо многообразие и можем да изберем спрей зa коса с UV отбрана или защитно олио . А за по-добър резултат е целесъобразно да използваме и възстановяващ подхранващ шампоан и еликсир, изключително когато сме на море. Някои от тях също са със слънцезащита за двоен резултат.

 Снимка 364071

Точно както използваме лосион за след слънце, по този начин би трябвало да съзадем и рутина за косата. Тя става суха и чуплива от слънчевите лъчи и е добре през лятото по-често да си вършим маски, с които да възвърнем виталния й тип.

Етеричните масла също ни идват на помощ. Тъй като косата така и така се омазнява задоволително през лятото, по-добре да не я мием всеки ден със шампоан, с цел да избегнем спомагателното произвеждане на секреция. А след нормалното измиване с шампоан, може единствено да изплакнем с кокосово или маслиново олио , без да го оставяме върху косата.

 Защо косата се трансформира на седем години
Защо косата се трансформира на седем години

Фазите на космения фоликул

Скалпът ни също може да изгори , по този начин както кожата по тялото. Затова е добре да не пропущаме да нанесем малко количество слънцезащитен крем и върху окосмената част на главата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР