С напредването на зимата на пазара излизат едни от най-любимите

...
С напредването на зимата на пазара излизат едни от най-любимите
Коментари Харесай

Най-добрият имуностимулант през зимата - полезен и вкусен!

С напредването на зимата на пазара излизат едни от най-любимите ни  плодове, предстоящи по цяла година - цитрусите. 

Но ние в действителност не можем да си представим какъв брой необикновено потребни са те за цялостното ни здраве. 

Вижте!



Портокал

Портокалът е извънредно богат на плодови киселини и това го прави скъпа съставна част на редица диети. Полезен е за храносмилателната система, кръвообращението и сърцето. Редовната консумация на портокали пречиства организма от отрови.

Може да го консумирате в свежо положение или под формата на фреш. Имайте поради обаче, че откакто бъде изцеден, сокът би трябвало да се употребява незабавно, тъй като от контакта с кислорода във въздуха изчезват потребните съставки на плода.

Лимон

Лимонът е извънредно богат на витамини C, А, B, В2, и Р. Консумацията му подтиква жлезите с вътрешна секреция, храносмилането, функционалността на черния дроб. Помага при настинка, болки в гърлото, грипни болести. Няколко капки лимон в чаша вода или кафе незабавно се преборват с главоболието. За хората, които работят дълго и спят малко се предлага да пият по сок от един лимон на ден. 

Ароматерапията с лимони е доста потребна при редовно главоболие, отмалялост и проблеми с концентрацията и паметта. 

Грейпфрут

По-киселият усет се дължи на високата централизация на плодови киселини. Това мигновено го прави ужасно потребен за тези, които желаят да отслабват. Грейпфрутът, също като другите цитруси, е доста потребен за храносмилането, някои го употребяват като лек диуретик, оказва помощ за покачване на имунната система и за тонизиране на организма.
 Не можете да си визиите, че цитрусите могат да бъдат толкоз ОПАСНИ! Не можете да си визиите, че цитрусите могат да бъдат толкоз ОПАСНИ!
Всички сме осведомени с потребните свойства на цитрусите и че са богати на витамини С, В, Р, РР, както и на калций, калий, каротин, фрукт...

Проучвания не от дълго време обаче потвърдиха, че би трябвало да сме доста деликатни с потреблението на грейпфрут, когато го одобряват с някои типове медикаменти, тъй като някои от съствките му може да блокират действието на медикамента. 

Мандарина

Мандарината не отстъпва по нищо на останалите цитруси и даже нейната кора е най-подходяща за подготвяне на етерични масла. Особено на респект е точно кората от мандарина, която в предишното е била лечебно средство против стомашни болки и липса на вкус. 

Мандарината, заради богатия си ресурс от витамини, се предлага при простудни болести през зимата. Много е потребна при храносмилателни разстройства и липса на сила в организма. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР