СподелиВисока тъмна мрежа, която да прикрие гледката към планината Фуджи,

...
СподелиВисока тъмна мрежа, която да прикрие гледката към планината Фуджи,
Коментари Харесай

Япония скрива гледката към планината Фуджи, заради свръхтуризма

Сподели
Висока тъмна мрежа, която да прикрие гледката към планината Фуджи, към която се стичат тълпи туристи, чиито неприятни обноски пречат на жителите и управляващите на японски град, ще бъде конфигурирана през днешния ден, откри Франс прес на място, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съобщението за тази радикална мярка предишния месец от кметството на Фуджикавагучико, в централната част на Япония, провокира доста мнения, както в страната, по този начин и в интернационален проект, трансформирайки се в следващия образец за свръхтуризъм.

Местните управляващи оправдаха решението си с безотговорното държание на доста задгранични туристи, които хвърлят боклуци на земята, пушат отвън позволените зони, пресичат на алено и паркират погрешно.

Някои даже се катерят на покрива на дентална клиника, която се намира наоколо, изцяло нелегално, с цел да създадат по-добри фотоси.

Строителството на тази преграда, висока 2,5 метра и дълга 20 метра, стартира при започване на май, само че строителните работи са траяли по-дълго от предстоящото поради проблеми с доставките на материали.

Снимките, снимани на стеснен тротоар, зад претрупан път, станах доста известни в обществени мрежи като Инстаграм, защото съчетават панорама към възвишен вулкан с напред във времето на смесения магазин на Лоусън, който е знак на модерна Япония.

„ Много тъпо, че се поставя мрежа, защото това е „ емблематична фотография “, показва съжалението си Кристина Ройс, 36-годишна новозеландска туристка пред Агенция Франс Прес.

„ Но това е изцяло разбираемо, защото това място притегля толкоз хора, а това е „ прекомерно рисково “ предвид на пътния трафик наоколо, добави тя.

Според нея мярката няма да попречи на туристите да продължат да идват всеобщо в покрайнината.

Планината Фуджи с най-високия връх я Япония (3776 м) може да бъде снимана и от други места, в това число във Фуджикавагучико.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР