Знаете ли, че LACOSTE се ражда заради шегата на един

...
Знаете ли, че LACOSTE се ражда заради шегата на един
Коментари Харесай

Марката за дрехи Лакост е създадена на шега

Знаете ли, че " LACOSTE " се ражда поради шегата на един тенисист? Жан Рене Лакост е тенисист с прякора " крокодилът ". Изглежда слаб за състезател заради слабата си фигура и ниския си растеж. Неговите неочаквани, само че прецизни скокове и придвижвания му дават известността да стартира своята марка облекла: " Lacoste ".

Ето историята: Рене е наследник на богато френско семейство. Родителите му не са сигурни, че той в миналото ще стане професионален тенисист заради физическото му положение, само че вземат решение да го поддържат при изискване, че стане международен първенец. Постига първи места в няколко европейски турнира; в това число бронзов орден от Олимпийските игри през 1924 година На едно състезание през 1927 година той вижда аксесоар, който изцяло го изумява: куфарче от крокодилска кожа. Съотборникът му предлага да му даде подарък, в случай че завоюва мача, само че за жалост той губи мача и се майтапи с това. Репортер в Бостън чул историята и решил да назова Рене „ Крокодила “ поради нападателната му игра и чара му за това куфарче. Тогава тенисистите носят " пош " облекло. Играе се с тениска, жилетка и панталон.

Трябва да се означи, че този спорт се практикувал от висшето общество. Рене поръчва памучни поло тениски с яки на ризата и фотография на зелен крокодил с отворена уста в джоба на гърдите, с цел да размени остарялата си униформа. През 1933 година той започва своята марка поло тениски: " Lacoste " за тенис, голф и спортисти по ветроходство. Името на марката дава отговор на фамилното му име; а дребното зелено крокодилче е знак на неговата история, пристрастеността му към тениса и може би онази смешка с куфарчето от крокодилска кожа, което несъмнено по този начин и не получава.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР