С литературно четене творците от Литературен клуб “Христо Ботев“ отбелязаха

...
С литературно четене творците от Литературен клуб “Христо Ботев“ отбелязаха
Коментари Харесай

С поетична вечер отбелязаха празника на виното и любовта в Мездра

С литературно четене създателите от Литературен клуб “Христо Ботев “ означиха празниците на виното и любовта –Трифон Зарезан и Св. Валентин. По традиция сбирката се състоя в библиотеката на НЧ “Просвета 1925 “ в Мездра.
В началото на поетичната вечер основният библиотекар Павлина Русева поздрави присъстващите и показа систематизирана информация за зараждането на празника на влюбените и по какъв начин се е чествал в древността и през днешния ден в другите елементи на света.
Светла Дамяновска, гл. специалист „ Култура и художествена изложба “ и ръководител на литературния клуб показа сборна галерия от репродукции на женски портрети и описа за българските национални обичаи, свързани с отбелязването на празника на Св. Трифон Зарезан.
Литературното четене, отдадено на любовта и виното откри младият създател и стажант в PR- екипа на Община Мездра Моника Генова. Младата дама е ученичка в XIIклас на СУ “Иван Вазов “ в Мездра, а упоритостите й са да продължи професионалната си реализация в областта на публицистиката.
Свои творби показаха и Диана Иванова, Рени Митева, Надежда Нинова, Иванка Начева, Калин Топалски, Тодорка Василева, Милен Димитров, Павлина Русева и Светла Дамяновска.
Доайенът на мездренските поети Иван Алексиев „ подари “ на най-новото попълнение в гилдията на създателите Моника Генова рецитал на любовен стих, който приключи с рухване на колене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР