С Левицата“ Бургас има повече бъдеще, отколкото минало, сигурни са

...
С Левицата“ Бургас има повече бъдеще, отколкото минало, сигурни са
Коментари Харесай

Живко Табаков: Бургас е изправен пред балотаж и на 5 ноември ще се реши кой ще бъде следващият кмет

С „ Левицата “ Бургас има повече бъдеще, в сравнение с минало, сигурни са претендентите за общински съветници

Закриваме алегорично акцията на кадидатите за общински съветници за локалния общински съвет от МК „ Левицата “. Казвам акцията, тъй като Бургас е изправен пред балотаж и на 5 ноември ще се реши кой ще бъде идващият кмет. Това го споделям подплатено с данни, които държа в ръцете си, съобщи претендентът за кмет Живко Табаков.

Пуснахме социологическо изследване, което демонстрира, че при 46% изборна интензивност в Бургас кметът на ГЕРБ отива на балотаж. Положителното в целия разбор, спрямо 2019 година, когато също бях претендент за кмет, е че тогава при 54 % изборна интензивност Димитър Николов щеше да бъде на балотаж. А в този момент данните демонстрират, че доверието към него е спаднало и при по-висока изборна интензивност Бургас е изправен пред втори тур. Вярвам, че това може да се случи.

Данните демонстрират още, че доста огромна част от новите политически обединения няма да влязат в Общинския съвет при по-висока изборна интензивност, което, в случай че се очакваше ОбС-Бургас да бъде по-шарен, това няма да се случи. И това не е изненада, а е изцяло разумно, тъй като забелязвате по какъв начин се отнасят хората към акцията на ГЕРБ – недоверието не е единствено към Димитър Николов, а и към общинските му съветници, в които жителите не се припознават. Това е повода ГЕРБ да не прави дейна предизборна акция.

 

Другото, което успяхме да осезаем в това социологическо проучване, което възложихме, е, че дребните политически партии и обединения, които към момента не знаем какви ползи ще обслужват в ОбС-Бургас, също нямат интерес да има висока изборна интензивност, с цел да може прагът за влизане да бъде по-малък.

През 2019 година твърдите ядра на Българска социалистическа партия и на ГЕРБ бяха на първо и на второ място, в този момент при по-висока изборна интензивност, доста огромна част от гласоподавателите, които тогава са дали гласа си, през днешния ден са припознали нашето огромно обединяване „ Левицата “. Увереността ние да бъдем балотаж е изцяло разумна.

Тези наши данни ни показат още, че е доста забавен профилът на самите гласуващи. Хората, които поддържат Димитър Николов са най-вече майки с деца, а точно работещите хора и бизнесът са свалили доверието си от самия претендент.

Не скърбя нито за момент, че направихме това обединяване. Направихме мощна листа с потвърдени специалисти и хора, които имат друго виждане за развиването на града. Смятаме, че в неделя поддръжката за „ Левицата “ ще бъде доста по-устойчива и доста по-висока от това, което чакахме при започване на акцията.

С цялото си сърце приканвам бургазлии, които желаят в града ни да има друг Общински съвет и Бургас да не бъде на ГЕРБ, да демонстрират по-голямо предпочитание и в неделя да излязат, с цел да вдигнем изборната интензивност. Сигурен съм, че Бургас има повече бъдеще, в сравнение с минало.

Денят, в който Бургас има друг кмет в мое лице, първото нещо, което ще направя, е освен разбор и проверка, ще намеря в действителност в дълбочина каква е повода градът ни да не съумява да се развива през последните 16 години и да не съумява да задържи младежите тук. Второто е – безспорна промяна в администрацията, повишение на заплатите на хората, които работят на низови места и сигурно смяна на политическите назначения “ , съобщи Живко Табаков.

Той бе дружно с претендентите за общински съветници на символно за Бургас място – на брега на Морска гара. Табаков е измежду радетелите за развиването на града ни като туристически център, за това свидетелства и красивата, към този момент оформяща се, Зона за публичен достъп.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР