На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки

...
На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки
Коментари Харесай

Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите

На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния юношески сценичен фестивал " Бургаски Изгреви "

Сърцето на обичания композитор, диригент, бард, преподавател и уредник на Международния юношески сценичен фестивал " Бургаски изгреви " ненадейно спря да бие на свят ден и светът на изкуството като че ли обедня. Тъжната вест за кончината на маестро Емануил Арнаудов огласи във Facebook страницата му неговата брачна половинка Румяна Арнаудова. Известни поети, музиканти и доста другари разясняват в обществената мрежа поста й и всички са единни – отиде си една светла душа. Но за какво тъкмо през днешния ден? Нима самият Господ го взе при себе си, с цел да дирижира хора на ангелите!?

Маестрото, който си отиде ненавършил 67 години, е роден в Ямбол, само че в Бургас е по-известен като съосновател и основен управител за АртЦентър " Компас ". Той бе и началник на Вокален отбор „ Морски бриз “, при НЧ „ Любен Каравелов-1940 “ – Бургас. Неговите композиции предизвикваха екстаз и измежду феновете на бардовете. Участвал е в Международния бардфестивал в Бургас „ Солени ветрове “ дружно със своята група „ Ре бард “. Освен като добър музикант, той бе и изобретател на гении, беше един от най-хубавите музикални педагози в морския град. Колегите му от ОУ „ Св. княз Борис I “ скърбят, както и хилядите му другари и фенове. 

Маестрото е татко на контратенора Димитър Арнаудов, който се прочу в „ България търси гений “ и на всички подиуми, които е покорявал, като артистът с ангелския глас.

Емануил Арнаудов беше предан на изкуството. С юношески жар той организираше концерти, спектакли, фестивали. Енергията му като че ли беше неизчерпаема. Той бе просветник и подстрекател. Затова и доста хора в Бургас и Ямбол през днешния ден ще пролеят най-малко една сълза за създателя.

Траурната гала ще е на следващия ден (05.05.2024 г.) от 14 часа в Ритуалната зала на Гробищен парк, гр. Ямбол.

Светъл път на душата ти, маестро! И съболезнования на фамилията!
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР