С колегата Иван Френкев излязохме с една позиция, тя беше

...
С колегата Иван Френкев излязохме с една позиция, тя беше
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: КЗП не може да регулира цените

" С сътрудника Иван Френкев излязохме с една позиция, тя беше провокирана от издаващо непросветеност изявление на настоящия министър на стопанската система и промишлеността, че видите ли КЗП е била употребена за политически пиар, тъй като правила инспекции в избрани направления. Това са несериозни неща, тотално непознаване на метода, по който се организира политиката за потребителска отбрана ", сподели някогашният началник на КЗП. Димитър Маргаритов в студиото на предаването " Денят ON AIR.

Той признава, че по времето, когато той е бил отпред на КЗП, задачата е била посредством редица акции и послания да се разбере, че такава институция има и пази правата на потребителите.

" Превенцията и разговорът са извънредно значими моменти, а задачата е - колкото се може повече инспекции, толкоз по-малко нарушавания. Точно това, което министърът сподели, че било образец, че институцията не работи. Такива парадокси би трябвало да бъдат препятствани мигновено с позиции, каквито изразихме и ние - показахме цифри ", добави Маргаритов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му сега хората чакат отбрана, само че тя не може да бъде повсеместна.

" Комисията няма функционалности да контролира цените и да въздейства на ценообразуването. Винаги съм изразявал мнение, че би трябвало да има закрепени цени, когато сме в обстановка на последна нужда в икономическия смисъл. В този миг, колкото и да е мъчно, би трябвало да се предложат законодателни ограничения, с които да стартира стратегия, която да има за цел да отбрани хората от повишаващите се всекидневно цени на всевъзможен вид артикули ", безапелационен е той.

И даде образец с райския газ: " Когато има воля - закон може да се одобри и в границите на 3 дни. Да се седне и да се разиска, да се извадят на напред във времето съответните артикули, да се види кои от тях най-сериозно рефлектират в дребната и огромната потребителска кошница. Механизмът за надзор да бъде предоставен на КЗП ".

Той добави, че се нуждаем от постоянно държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР