С кадровите рокади започна днешното заседание на парламента. Музикантът Калин

...
С кадровите рокади започна днешното заседание на парламента. Музикантът Калин
Коментари Харесай

Калин Вельов стана депутат от ГЕРБ - slava.bg

С кадровите рокади стартира днешното съвещание на Народното събрание. Музикантът Калин Вельов стана народен представител от ГЕРБ. Артистът влиза в редиците на парламентарната група на мястото на подалата оставка Джема Грозданова.

Тя беше народен представител от 24 изборен регион в София. Следващият в листата е Калин Вельов. По предписание, в случай че някой народен представител се откаже, мястото му в Народното събрание се заема от идващия в листата. Последният, несъмнено, има правото да откаже също. Калин Вельов обаче няма да го направи и по този начин автоматизирано става депутат.

"Влизам в Народното събрание, с цел да поддържа ГЕРБ и държавното управление. Мисля, че не е удачно сега кабинетът да подава оставка ", аргументира решението си Вельов. "Политиката има потребност от хора на изкуството - по-шумни и по-приказливи ", добави музикантът.

Клетва постави и Елена Ангелинина от Воля.

Ангелинина пък влиза на мястото на Андон Дончев, който се отдръпна по персонални аргументи.

Всичко това не се случи без куриоз. Оказа се, че цели девет души от листата на "Воля " са се отказали да влязат в Народното събрание. Така мандатът отиде при Ангелинина. Не е ясно за какво и по какъв начин в толкоз доста хора е липсвало предпочитание да депутатстват. Подобни случаи обаче има много в общинските препоръки - съответният водач показва кой претендент да получи мандат и следват нужните дейности.

За Ангелинина не са известни обществени обстоятелства. Лидерът Марешки посрещна с букет цветя младата дама.

Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР