С изненадваща контраатака излезе директорът на Пирогов“ Валентин Димитров срещу

...
С изненадваща контраатака излезе директорът на Пирогов“ Валентин Димитров срещу
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА: Прокуратурата погна министър Христо Хинков

С изненадваща контраофанзива излезе шефът на „ Пирогов “ Валентин Димитров против опиталия се да го в профил здравен министър Христо Хинков, който е на дузпата за уволняване.

„ Прокуратурата е в „ Пирогов “, не мога да кажа за кой проблем, проверява.

Не проверяват мен. Разследват хора от екипа на господин министъра. Това е “, съобщи той пред депутатите от здравната комисия. А на уточняващ въпрос въпреки всичко разкри кого ревизират – началника на кабинета и шеф на дирекция.

Защо трансформираме Народното събрание в цирк, попита той.

И отговори с нова офанзива към министерството, още веднъж за публични поръчки, само че от здравното министерство. Той се възмути за социална поръчка за ремонт на 10 столични лечебни заведения на стойност от 1,6 млн., финансирана с евросредства.

Реклама

„ Тя е извоювана от компания от Русе, записана на 22.11. 2022 година с 6 чиновници и референции за ремонт на 2 жилището.

При планирана стойност за „ Пирогов “ 400 хиляди с  50% от прогнозата стойност – 189 хиляди без Данък добавена стойност. При 100% предплатено заплащане от Министерство на здравеопазването, плюс глоба, в случай че до 200 дни не бъде осъществен ремонт – 0,05% върху цената. Така е още в 10 лечебни заведения. Написах публично писмо до министър Хинков, в което алармирам, че има заплаха за „ Пирогов “, разгласи изненадващо доктор Димитров.

Той се оплака, че носи отговорност въпреки да не заплаща и да няма финансови взаимоотношения. Бил обаче задължен да пусне строителя в клиниката по токсикология.

„ Блокирайки клиника, която ми е печеливша, влизайки тая компания, ще ми блокират работата. Имал съм такива случаи – направиха покрива. 700 хиляди лева бях задлъжнял и бях притискан да ги платя, само че до момента в който не си свършат работата… “, депутатите обаче го прекъснаха да каже от кого е притискан, а той сбито сподели – „ всякакви хора от публичното пространство “.

„ Това съм го играл. И написах писмо до министъра. Това не касае единствено мен. Атакуват ме за публичните поръчки, които съм направил аз… “, продължи шефът на „ Пирогов “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР