С изненада прочетох за . Няма смисъл да преразказвам цялото

...
С изненада прочетох за . Няма смисъл да преразказвам цялото
Коментари Харесай

Прокуратурата срещу науката -

С изненада прочетох за. Няма смисъл да разказвам отново цялото творчество само че си коства да се прочетат два цитата:

Ненаучен извод от прокурора: " В този смисъл може да се изведе извода, че в интервала на всеобщото пропагандиране към популацията за слагане на ваксини против COVID-19 (от края на 2020 година до месец февруари 2022 г.) имунизациите са били с непотвърдена с решителност резултатност и сигурност! ".

Относно здравните министри: „...с цел основаване боязън и ужас в популацията, направил закононарушение по член 143,ал.1 от Наказателен кодекс като принудил другиго да претърпи нещо обратно на волята му, като вкарва опция за издаване на зелен документ и повече права за напредване на избрана група от популацията ".

Аз също съм подлагал на критика някои ваксини, най-много за ниска резултатност, както и министри поради престарание и политически стимулирани заигравания с ограниченията против пандемията. Прозренията на прокурора Елкин, явяващ се представител на правосъдната власт, обаче излизат от усещането ми за добър звук и подготвеност, още повече става въпрос и за настоящо следствие, повдигнато с горните претекстове.

Прокурорът дава мнение за имунизациите, което е в несъгласие с всички регулаторни и научни органи по света. Докато светът се имунизира, то съгласно нашия прокурор имунизациите не са безвредни за хората. В мнението се проучват спекулативно обстоятелства и процедури, от които явно в правосъдната власт никой не схваща. След това, оправил се с медицината, прокурорът се намесва и в политиката и нападна здравните министри за обществени изявления, които те са създали в границите на своите пълномощия и отговорности. Дори се удивлявам по какъв начин не са разследвани Европарламентът и Еврокомисията, въпреки всичко здравните документи и рестриктивните мерки, свързани с тях, идват от тези институции.

Ако следваме логиката на прокурора Елкин, то правосъдната власт си присвоява правото да се произнася по всички научни, медицински и публични събития и да повдига обвинявания когато пожелае, на който си желае.

Без да съм правист, не помня в конституцията да написа, че прокуратурата, или съдът би трябвало да управляват всички аспекти на нашия живот. Подобна прокуратура, проверяваща каквото и хрумне, е рискова за обществото. Такива големи пълномощия, употребявани безотговорно, некадърно и безконтролно, наподобяват на средновековната инквизиция. Въпросът, който си задавам, е има ли някой в правосъдната система, който да схваща каква голяма нелепост, към този момент единствено това, е направил въпросният прокурор? А дали съществува механизъм, с който тази нелепост и нейния притежател да бъдат глобени?

В България представителите на правосъдната власт са добре платени с нашите пари и на процедура освободени от отговорност за породените вреди и корист с власт. Резултатът е забележим за всички и може би е време да престане да има недосегаеми и всеки би трябвало да носи идентична отговорност, без значение дали е народен представител, министър, арбитър, прокурор или елементарен жител.

Бел. ред. - Авторът е молекулярен биолог и вирусолог.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР