С измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане и с

...
С измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане и с
Коментари Харесай

Болниците ще плащат акцизи, чуждите армии - не

С промените в Закона за корпоративното подоходно облагане и с измененията в още 7 данъчни закона здравните заведения у нас ще заплащат данък върху закупените артикули, а въоръжените сили на непознати страни ще бъдат освободени от това заплащане, предизвести депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Румен Гечев по време на дебатите на първо четене в Народното събрание. В рамките на промените на ЗКПО се трансформират и законите за Данък добавена стойност, за акцизите и данъчните хранилища, за локалните налози и такси. " Продължава пагубната процедура на ръководещите с промени в един закон да вършат промени в редица други закони и нормативни актове ", разяснява Гечев.

Той акцентира, че Българска социалистическа партия е срещу опитите на ръководещите да прокарат текстове, защитаващи избрани групови ползи. Слугинажът на ръководещите ще коства загуби в милиони левове от данъчни доходи, предизвести Гечев.

На мрачно, директно и преносно, властта взема решение какъв брой кожи да смъкне от гърба на хората, съобщи секретарят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов. По думите му продължава пагубната процедура на ръководещите с промени в един закон да променят други закони и нормативни актове.

Социалистката Дора Янкова посочи, че моделът за въвеждането на Европейската инструкция за превъзмогване на разликите сред счетоводната и пазарната оценка на компаниите, опериращи в разнообразни общини, е сгрешен. " Прехвърлянето на отговорността за оценка на активите на компаниите на чиновници от локалните общини няма по какъв начин да бъде осъществено, тъй като общинските специалисти нямат потенциала да вършат такива оценки. Промените ще породят удобни условия за разширение на корупцията ", установи Янкова.

Независимо от предизвестията на социалистите Народно събрание одобри измененията в закона на първо четене със 104 гласа " за ", 81 " срещу " и 3 " въздържал се ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР