С изложба в Цар Симеоновата градина ще бъде отбелязана 50-годишнината

...
С изложба в Цар Симеоновата градина ще бъде отбелязана 50-годишнината
Коментари Харесай

Изложба показва златните години на Телевизионния център

С галерия в Цар Симеоновата градина ще бъде маркирана 50-годишнината от основаването на Телевизионен център Пловдив. Тя ще бъде открита на 2 септември от 11.00 часа.

В експозицията са включени материали от архива на първата извънстолична телевизия, от Държавен списък – Пловдив и НБ „ Иван Вазов “.

Най-съществената част от подбора на снимковия материал обаче е възложен от дългогодишните телевизионни оператори Петко Шойлеков, Тодор Даскалов, публицистите Пепа Славчева, Наско Начев, режисьора Варта Марукян.

Историята на телевизионния център е показана през знакови излъчвания, създавани в годините: първото българско икономическо ток шоу – „ За един милиард “, емблематичното „ Адрес 4000 “ и други

Работни моменти от снимането на телевизионни театри, музикални продукции, настоящи излъчвания и вести, документалистика и дискусионни студиа - това е част от 50 годишната история на РТВЦ Пловдив, в която се оглеждат публичните събития и процеси.

За подготовката на експозицията извънредно значимо е съдействието и общата преценка за най-важните стадии от развиването на медията на няколко генерации водещи.

Между тях са дългогодишните основни редактори в разнообразни интервали – Иван Кайдъмов и Евгени Тодоров, Пепа Славчева, Веселина Божилова, Наско Начев, Нина Кольовска, Ангелина Маринова, Екатерина Костова, Мариана Китипова, проф. доктор Любомир Караджов, Виктор Янков и други

Събитието е част поредицата начинания, с които през актуалната година Българска национална телевизия Пловдив отбелязва половин вековния си празник. Реализира се с изключителната поддръжка на Община Пловдив – отдел „ Култура, археология и културно завещание “.

Изложбата ще бъде подредена в Цар Симеоновата градина, до фонтана на Деметра, където ще остане до 12 септември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР