С голямо мнозинство и с подкрепата на трите най-големи политически

...
С голямо мнозинство и с подкрепата на трите най-големи политически
Коментари Харесай

И Гърция ратифицира присъединяването на Швеция и на Финландия към НАТО

С огромно болшинство и с поддръжката на трите най-големи политически сили, ръководещата Нова народна власт и опозиционните СИРИЗА и ПАСОК-Движение за смяна, гръцкият парламент през днешния ден ратифицира протокола за присъединение на Швеция и на Финландия към НАТО, заяви АНА-МПА.

Останалите партии от опозицията - Гръцката комунистическа партия, крайнодясната " Гръцко решение " и МеРА25 на някогашния финансов министър Янис Варуфакис - гласоподаваха " срещу ".

Външният министър на Гърция Никос Дендиас приветства идното присъединение на двете страни към НАТО и съобщи, че наличието им ще укрепи съюза. " С развитите си военни благоприятни условия те ще допринесат за укрепването на оперативните качества на Северноатлантическия алианс - нещо, което в актуалната обстановка има огромно значение. Може би още по-важно е, че (те) ще разширят кръга на страните в границите на Северноатлантическия алианс, които споделят обща рамка от правила и полезности, като тези правила и полезности са показани и в европейския план ", акцентира Дендиас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР