С голямо мнозинство Европейският парламент прие резолюция, която признава Русия

...
С голямо мнозинство Европейският парламент прие резолюция, която признава Русия
Коментари Харесай

Европейският парламент призна Русия за държава, свързана с тероризъм

С огромно болшинство Европейският парламент одобри резолюция, която " признава Русия за страна, спонсорираща тероризма, и за страна, която употребява средства за тероризъм ". Документът, който упорства и за специфичен интернационален арбитражен съд за съветските закононарушения, получи поддръжка от всички огромни парламентарни групи, откакто пет от тях внесоха свои разновидности, само че най-после се сплотиха към един. Резултатът бе 494 гласа " за ", 58 " срещу " и 44.

Отделни депутати обаче не съблюдаваха политическата дисциплинираност и не се причислиха към резолюцията, каквито бяха българските членове на групата на социалистите и демократите. Основанията за острата оценка във връзка с Русия е,  " че дейностите, подхванати от съветските и марионетните сили, дават отговор на определението за тероризъм, признато от Европейски Съюз, Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Общото заседание на Организация на обединените нации "

Тъй като резолюцията има целесъобразен темперамент, " призовава ЕС и неговите страни членки да разработят правна рамка на Европейски Съюз за изтъкване на страни като спонсори на тероризма и страни, които употребяват средства за тероризъм, което би довело до редица обилни ограничаващи ограничения против тези страни и би имало дълбоки ограничаващи последствия за връзките на Европейски Съюз с тези страни "
Настоява се ЕС и неговите държави-членки да подхващат дейности за започване на цялостна интернационална изолираност на Руската федерация, в това число във връзка с участието на Русия в интернационалните организации и органи като Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, и да се въздържат от осъществяване на публични мероприятия на територията на Руската федерация. Призовава се за по-нататъшно понижаване на дипломатическите връзки с Русия и за свеждане до нужния най-малко на контактите с нейните публични представители на всички нива. Заедно с това се насочва апел към държавите членки на ЕС да закрият и забранят обвързваните с съветската страна институции като Руските центрове за просвета и просвета и организациите и сдруженията на съветската диаспора, които работят под егидата и управлението на съветските дипломатически задачи.

Иска се от Съвета на Европейски Съюз да включи Групата " Вагнер " и 141-ви специфичен моторизиран полк, известни също като " кадировци ", както и други финансирани от Русия въоръжени групи, милиции и проксита, като да вземем за пример настоящите в окупираните територии на Украйна, в листата на Европейски Съюз на лицата, групите и образуванията, участващи в терористични актове (терористичен лист на ЕС).

Ще се форсира работата по деветия пакет от наказания и ще се подхващат ограничения против страните, които се пробват да оказват помощ на Русия да заобиколи наложените наказания Ще бъде разширин списъкът на лицата, против които са ориентирани глобите, като включи в него лицата, взели участие в насилствените депортации, насилствените осиновявания на украински деца, противозаконните " референдуми " в Луганска, Херсонска, Запорожка и Донецка област и противозаконните " избори " в Крим и Севастопол, както и всички членове на партиите от Държавната дума, които заемат длъжности в изборни парламенти на всички нива, в това число на районно и общинско ниво.

Резолюцията приканва за неотложно и цялостно ембарго върху вноса в Европейски Съюз на съветски изкопаеми горива и уран, както и държавите членки да забранят общественото потребление и проявление на знаци, свързани с съветската военна експанзия

Настоява се за бързи целеви наказания против лица, виновни за корупция по високите етажи на властта в Русия и Беларус, както и против техните поддръжници и бенефициери в Европейски Съюз. Призовава се за конфискацията на замразените от Европейски Съюз съветски активи и потреблението им за превъзмогване на другите последствия от съветската експанзия против Украйна. Държавите от Европейски Съюз би трябвало да продължат да дават протекция и краткотраен заслон на руснаците, които са преследвани поради опълчването си на режима
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР