С голове през второто полувреме Краснодар се наложи с 3:0

...
С голове през второто полувреме Краснодар се наложи с 3:0
Коментари Харесай

Биковете не пожалиха тима на Занев

С голове през второто полувреме Краснодар се наложи с 3:0 над новака Енисей и измести Локомотив (Москва) от второто място в Премиер лигата на Русия. Юрий Газинский, Виктор Клаесон и Шарл Каборе се разписаха за отбора на Мурад Мусаев, който към този момент има 26 точки. За гостите титуляр беше българският бранител Петър Занев. Неговият тим твърдо финален в класирането с 6 точки.

Победата беше доста значима за домакините, откакто в предишния кръг не съумяха да завоюват дербито с Ростов. Те бяха тимът, който стартира по-силно и повече търсеше гола. Още в 3-ата минута подаване на Ари изведе Маурисио Перейра, който стреля мощно, само че Давид Юрченко мазета. Енисей действаше очебийно отбранително и разчиташе единствено на контраатаки.

В средата на полувремето дясното крило на гостите Артур Саркисов се контузи и беше сменен от Павел Комолов. Без да вършат нищо изключително, футболистите на Дмитрий Аленичев съумяха да удържат нулевото тъждество до почивката.

През второто полувреме натискът на Краснодар стана доста мощен. Стигна се до 61-ата минута, когато съвършена композиция сред Виктор Клаесон и Газинский приключи с гол на съветския национал. Алничев незабавно пусна Марко Обрадович на мястото на Александър Кутин, а и Занев стартира да се включва по-често в предни позиции.

Всё! «Енисей» оборонялся, стараясь не пропустить, само че «быки» сумели трижды огорчить красноярского голкипера! Юрий Газинский, Виктор Классон и Шарль Каборе забивали сегодня! Три очка наши!#КраснодарЕнисей – 3:0 pic.twitter.com/x7x9Fvzjxe
— FCKrasnodar (@FCKrasnodar) 11 ноември 2018 година Домакините обаче продължиха да преобладават. В 70-ата минута Перейра откри Ари с дълъг пас, бразилецът избра да не шутира, а подаде на върхлитащия Клаесон и той от близко вкара за 2:0. В края на срещата Шарл Каборе също се записа измежду голмайсторите.

Енисей нямаше по какъв начин да отговори при този резултат и записва деветата си загуба от 14 мача. В идващия кръг тимът от Красноярск ще гостува на Динамо (Москва), до момента в който на Краснодар следва ново домакинство, този път против Арсенал (Тула).

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 14 кръг, неделя 11 ноември  Краснодар 15:00предстои  Енисей
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР