Украинското военно разузнаване е пряко замесено в смъртоносна атака срещу

...
Украинското военно разузнаване е пряко замесено в смъртоносна атака срещу
Коментари Харесай

Русия: Украйна е била пряко замесена в нападението в концертната зала на Москва

Украинското военно разузнаване е директно забъркано в смъртоносна офанзива против концертна зала край Москва, при която бяха убити над 140 души, заяви ръководителят на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) Александър Това сподели Бортников, съобщи през днешния ден ТАСС, представена от Ройтерс.

„ Разследването продължава, само че към този момент може да се каже сигурно, че украинското военно разузнаване е директно забъркано в това нахлуване ", сподели Бортников, представен от държавната осведомителна организация.

Русия е отправяла сходни обвинявания и преди. Бортников не показа доказателства в поддръжка на изказванието си, показва Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Шефът на ФСС също по този начин упрекна военния съюз НАТО, че улеснява прекачване на „ наемници и бойци на интернационалните терористични организации от Близкия изток, Северна Африка и Афганистан " в Украйна, с цел да могат да водят война против съветските сили там.

„ Ислямска страна " пое отговорност за клането в концертната зала през март, а американски чиновници споделиха, че разполагат с разследваща информация, която демонстрира, че то е осъществено от афганистанския клон на терористичната мрежа – „ Ислямска държава-Хорасан ". Украйна неведнъж отхвърли да е имала нещо общо с офанзивата.

Бортников е представен от ТАСС, че „ Ислямска държава-Хорасан " е изиграла роля в координирането на дейностите на нападателите, а украинското военно разузнаване също е играло директна роля. Русия за първи път признава отговорността на ИД, отбелязва Франс прес.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР