С един ден закъснение министерството на здравеопазването на Австрия съобщи

...
С един ден закъснение министерството на здравеопазването на Австрия съобщи
Коментари Харесай

Нови правила за борба с коронавируса в Австрия

С един ден забавяне министерството на опазването на здравето на Австрия заяви през днешния ден новите ограничения за предотвратяване от ковид, които влизат в действие от на следващия ден до 16 април. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31092
Маските вид ФФП 2 остават наложителни във всички закрити пространства, публичния превоз, комерсиалните обекти, салоните за услуги, хотелите, спортните уреди (с изключение на времето, когато се практикува спорт), на работа, културни събития и мероприятия в свободното време, в лечебни заведения, старешки домове и домове за заболели хора. В заведенията за хранене маската може да се смъкна, когато хората седнат на маса за консумация. Маските не са наложителни вкъщи и при подготовки с непрекъснат състав на групата, да вземем за пример театрални трупи, хорове и оркестри.

На събития в затворени пространства с повече от 100 присъстващи без избрани места уредниците може да избират сред наложителна маска или зелен документ, респективно негативен Пи Си Ар тест. И нощните заведения имат право да предпочетат някой от тези два разновидността. На събития с повече от 100 присъстващи, които имат избрани места – театри, опери, кина – маската вид ФФП 2 е наложителна.

Мерките за карантина се разхлабват: 

Когато болестта от КОВИД-19 протича по-тежко, болните може да се тестват и да пресечен карантината след десетия ден, ако пробата е отрицателен или е положителен, само че Ст-стойността е най-малко 30, което значи, че към този момент не предават болест, и през последните 48 часа не са имали никакви признаци. 

Когато болестта протича по-леко, болните имат право да се тестват и да пресечен карантината след петия ден, в случай че през последните 48 часа са били без признаци, Пи Си Ар пробата е бил негативен или в случай че е позитивен, Ст-стойността е най-малко 30.  

Освен това съществува опция карантината да бъде прекратена и без тест. В подобен случай болните би трябвало да са без признаци през последните 48 часа и в идващите пет дни да носят маска при контакт с други хора. Освен това е неразрешено да посещават здравни заведения, заведения за хранене, фитнес центрове и всеобщи мероприятия. Ако работят в обект от нагоре посочените, им е позволено да работят, само че единствено с маска вид ФФП 2. Изброените отговорности отпадат, в случай че хората си създадат Пи Си Ар тест, който даде негативен резултат, или в случай че е позитивен, Ст-стойността му е най-малко 30.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР