С дигиталната валута Биткойн могат да се купят редица стоки

...
С дигиталната валута Биткойн могат да се купят редица стоки
Коментари Харесай

Безценна информация: Всичко, което трябва да знаете за криптовалутата и биткойните

С цифровата валута Биткойн могат да се купят редица артикули и услуги като тенис екипировка, храна за у дома, гуми и джанти, мебели и хранителни добавки, както и юридически услуги. Биткойн и останалите криптовалути не са владеене на нито едно държавно управление и нито едно не ги печата. Въпреки това най-големият пазар за криптовалута – Китай, затваря борсата за Биткойн, с цел да ограничи финансовите опасности за страната.

Какво е крипровалута, Биткойн и какво можем да си купим с тях?
Според основателят на Българската Биткойн асоциация – Благовест Белев, това е нова технология, която ще промени значително финансовите тържища, само че банките имат време да се приспособяват.

„ Една нова цифрова валута, която се популяризира в интернет пространството. Няма централна власт, която я ръководи, по-скоро разнообразни програмисти прибавят към протокола. Идеята е, че може да бъде нещо като самостоятелна система за разплащане, самостоятелна от страните, самостоятелна от банковата система “, изясни още той.

Пред държавните банки стои въпросът по какъв начин да подходят към пари, над които нямат власт. Те могат или да се опитат да ги включат в активността си, или да ги забранят, до момента в който могат.

„ Цялата тази промяна ще отнеме десетилетия. И те имат задоволително време да се трансформират от общоприети банки в криптобанки. В момента е значимо те да се срещнат с технологията “, добави Белев.

Благовест Белев изясни, че швейцарски банки към този момент дават сметки в биткойн, а в България ще проработи фонд за криптовалути, който ще улесни желащите да влагат в тях. Аргументите, които Централната китайска банка дава е, че ĸpиптoвaлyтитe ce изпoлзвaт вce пoвeчe ĸaтo инcтpyмeнт зa пpecтъпни дeйнocти и заплашва финансовата непоклатимост на страната, въпреки към момента Биткойн да е по-скоро актив, в сравнение с разплащателно средство.

Източник: Дарик
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР