С декларацииДа излязат естествените лидериВсе повече хора виждат, че промяната

...
С декларацииДа излязат естествените лидериВсе повече хора виждат, че промяната
Коментари Харесай

Пак искат конгрес за оставка на Нинова

С заявления
Да излязат естествените водачи

Все повече хора виждат, че смяната в Българска социалистическа партия не търпи отсрочване. Това сподели Петър Витанов, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия и началник на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент в предаването “Политически неточно ” по БНР. В момента върви развой за привикване на ексклузивен конгрес на партията, съобщи още Витанов. Целта на така наречен вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия е най-висшият конгрес на Българска социалистическа партия да заседава на още към 10 декември, а не както реши пленумът -през февруари идната година.

“До през вчерашния ден имаше 40 заявления от общинските организации и се чака до края на другата седмица да са 80 или 100. Иска се по-ранен конгрес и събаряне на доверието от управлението. Конгрес през февруари ще е прекомерно просрочен при очертаващите се нови изключителни избори. Това би имало гибелен резултат върху Българска социалистическа партия ”, сподели Витанов. “Всички тези хора имат място в редиците на партията, само че би трябвало да има нови, младежи, които нямат скелети в дрешника ”, уточни евродепутатът във връзка с настоящето управление на Българска социалистическа партия.

“Има доста социалисти по места, които са потвърдили, че имат престиж и са естествени водачи. Не може един човек да съставлява Българска социалистическа партия. Първо е значимо да се каже - имаме потребност от смяна, а по-късно да излязат естествените водачи ”, показа още той и добави, че се вижда надълбоко осъзнаване, че Българска социалистическа партия не може да продължава по този метод ”, съобщи още Петър Витанов. Той прикани управлението на партията да даде явен отговор дали не се готви да влезе в коалиция с ГЕРБ, прикрита под паравана на третия мандат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР