"С бързи темпове напредва строителството на новия комплекс, който се

...
"С бързи темпове напредва строителството на новия комплекс, който се
Коментари Харесай

Борисов отново е на обиколка - проверява военни полигони и как се съхраняват ваксини

"С бързи темпове напредва строителството на новия комплекс, който се построява във военната база на специфичните сили в Црънча. За него държавното управление обезпечи 6 милиона лв.. " Това разгласи министър председателят Бойко Борисов във Facebook. Днес той посети новия комплекс, стана ясно от видео в профила му в обществената мрежа.

"Доскоро това място беше една гола поляна, а скоро специфичните ни сили ще разполагат с съвременна база, където да се образоват и да живеят. Българските военни са изключителни експерти и заслужават да получат най-хубавото съоръжение и условия за работа. И ние им ги осигуряваме ", похвали се Борисов.

Освен от военния министър Красимир Каракачанов, министър председателят е съпроводен и от здравния министър Костадин Ангелов. В тази връзка военните заявиха, че са подготвени и да дадат образец като се имунизират.

"Изпълняваме всички поети задължения към българските военни. В Црънча се построява нов комплекс за специфичните сили. Той се строи по най-високите интернационалните стандарти. В базата ще има медицински пункт, зала за образование, трапезария, фитнес и всичко, от което се нуждаят. 1 милион патрона ще осигурим за потребностите на специфичните сили. Закупуваме и 98 бронирани коли от най-голям клас от български производител. Специалните сили получиха и нови съвременни каски и автомати. Предстои да получат и съоръжение за нощно виждане ", регистрира министър-председателят.

Втората спирка от днешната обиколка на премиера е РЗИ-Пловдив , където в ледник към този момент се съхраняват получените Коронавирус ваксини, с които от на следващия ден стартира имунизация на медици. Дозите бяха докарани в районната здравна ревизия малко след 10 ч., откакто рано тази заран цялата първична партида от 9750 дози дойде в София.

Беше направено уточнението, че имунизацията може да се съхранява при 2-8 градуса в продължение на 5 дни. От РЗИ-Пловдив увериха, че за пет дни наличните дози ще бъдат употребявани.

Първоначално шефката на пловдивската районна здравна ревизия очевидно се тормози и по тази причина направи уточнението, че имунизациите се съхраняват в руски ледник "ЗИЛ ", Борисов пък реши, че става дума за товарен камион.

През това време в обществените мрежи към този момент потеглиха смешки пък за метода, по който в Пловдив бяха докарани животоспасяващите ваксини - в бус за кренвирши.

"Ще пристигна време, познавайки по какъв начин работи Съюзът, страните членки – както гърците вкараха PCR (за влизащите на своя територия), в един миг ще кажат "Я да забележим кой е имунизиран и кой не е ". Тогава да не се постанова да се прави наново “, попита Борисов.

Здравният министър Костадин Ангелов го увери, че незабавно всеки ваксиниран ще може да си извади уверение, което да може да се употребява при пътешестване в чужбина.

Общо 180 млн. лева е отпуснало държавното управление до този миг за закупуването на ваксини против COVID-19, приготвят се и спомагателни 50 млн. лева Увеличава се броят на искащите да се имунизират, което е радостно и оптимистично, рапортува Ангелов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР