С 325 лв. еднократна помощ пострадалите от наводненията в Бургаско

...
С 325 лв. еднократна помощ пострадалите от наводненията в Бургаско
Коментари Харесай

Радев: С 325 лв. еднократна помощ пострадалите от наводнението не могат да се възстановят

С 325 лева еднократна помощ потърпевшите от наводненията в Бургаско семейства не могат да се възстановят. Това мнение изрази президентът Румен радев, който през днешния ден посети потърпевши в района. Обиколката на президента стартира от с. Равнец, където е служил при започване на кариерата си на боен авиатор.

" Сигурен съм и от това, което виждам, и от диалозите, които организирах, че общинската инфраструктура ще бъде възобновена. Гаранции за това дава и държавното управление. Но, разбирате доста добре, че с 325 лева еднократна обществена помощ семействата не могат да се възстановят. Там към този момент ситуацията е доста тежко ", сподели Радев, представен от Би Ти Ви.

Радев уточни, че ще беседва и с държавното управление по въпроса за намиране на спомагателни средства. Вчера държавното управление отпусна 1 млн. лв. за възобновяване на инфраструктурата в потърпевшите общини Бургас и Камено, а общественото ведомство - по 325 лв. еднократна помощ на потърпевшите семейства. Отделно община Бургас изготвя описи на потърпевшите, с цел да ги подкрепи с техника.

Президентът похвали избавителните екипи за бързата им реакция и положителната организация. " Най-сетне видях една в действителност сериозна взаимност и възприятие за взаимопомощ от всички хора ", сподели още той, представен от организация " Фокус ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР