Варненският областен управител Марио Смърков ще обжалва решението на Административния

...
Варненският областен управител Марио Смърков ще обжалва решението на Административния
Коментари Харесай

Варненският областун управител ще обжалва на втора инстанция общинско решение за продажба на 16 имота

Варненският регионален шеф Марио Смърков ще апелира решението на Административния съд в града, с което бе позволена продажбата на 16 общински парцела. Това заяви самият Смърков, който даде специфична конференция, с цел да разгласи решението си. Жалбата ще бъде импортирана през днешния ден или на следващия ден, когато изтича крайният период за обжалване на правосъдното решение. Обявяването на окончателното решение ще отнеме евентуално сред 8 месеца и една година, след насрочване на делото. До тогава администрацията на варненския кмет Иван Портних няма да има право да се разпорежда с парцелите.

Решението за тяхната продажба беше взето на 17 май м.г. с гласовете на прокметското болшинство във варненския Общински съвет, доминирано от ГЕРБ. По-късно решението беше оспорено от тогавашния регионален шеф Благомир Коцев (Продължаваме промяната).

 Варненската Морска градина – парк за политическа (зло)употреба Варненската Морска градина – парк за политическа (зло)употреба

В решението на Варненския Административен съд от началото на март е записано, че решенията за продажба са взети от способен орган, не са позволени нарушавания и в тази връзка оспорването на Коцев е било безпричинно.

" Отнасям се с огромно почитание към обществените изяви, както и начинания на представители на политическите партии, само че пълномощията на регионалния шеф, и в частност отбраната на публичния интерес, не могат и не следва да бъдат употребявани за реализиране на цели, стоящи пред обединенията, участващи в изборите, сподели през днешния ден Смърков. Още по-малко тези пълномощия би трябвало да бъдат използвани в хода на предизборната акция ".

Той напомни също, че е обжалвал решението на Общинския съвет във Варна за апортирането на акциите от пловдивскиа панаир в компанията на предприемача Георги Гергов " Пълдин туринвест ", само че този негов акт не е провокирал раздвижване в политическите среди в града.

Смърков не назова съответна политическа мощ, само че по всяка възможност става дума за няколко обществени изяви на предшественика му, в които той настояваше решението на Административния съд във Варна да бъде обжалвано пред втората инстанция.

" Вярвам също, че решенията на регионалния шеф следва да са надпартийни и не могат да бъдат присвоявани от никого, сподели още Марио Смърков. Основно и водещо в тях е да се устои публичния интерес. Моята позиция е образувана след обширен юридически разбор на постановения правосъден акт ", посочи той.

 Панаирът, дупката, милионите и общото сред Гергов, Борисов и Пеевски Панаирът, дупката, милионите и общото сред Гергов, Борисов и Пеевски

Според старши юрисконсултът на Областната администрация във Варна Светослав Василев с решението си от 17 май м.г. Общинският съвет в града са били нарушени най-малко пет законови правила. Административен съд във Варна е постановил погрешно решение, защото превратно е изтълкувал понятието целенасоченост, сподели още Василев.

Освен това в жалбата на Марио Смръков, която ще бъде подадена пред Върховния административен съд, ще бъдат наранени и процесуални пропуски, позволени от първата инстанция, като промяната на съдията по делото в последното съвещание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР