Възражда се проектът за строеж в къмпинг Градина, съобщи БНР.

...
Възражда се проектът за строеж в къмпинг Градина, съобщи БНР.
Коментари Харесай

Екоинспекцията в Бургас е разрешила строителство в къмпинг "Градина"

Възражда се планът за градеж в къмпинг " Градина ", заяви БНР. В края на ноември бургаската екоинспекция още веднъж е дала зелена светлина за създаване на бистро, бар и търговски обекти на метри от морето.

Те ще са върху терен от 5 дка. Строителството стартира през януари тази година, само че бе замразено, а планът в този момент е освежен. Екоинспекцията е издала позитивна оценка за съвместимостта за градежа, макар че той попада в Защитената зона " Бакърлъка " за запазване на дивите птици и граничи със Защитената зона " Плаж Градина – Златна рибка " за запазване на естествените местообитания.

В терена няма дюни, споделят от екоинспекцията, а са в непосредствена блоизост. Територията е урбанизирана, за курортна активност. Обектът попада в зона " А " на крайбрежието, планувана е 20% компактност на застрояването, седем метра оптималната височина, 70% озеленяване, половината, от което, да са дървета.

От екоинспекцията показват, че градежът ще засегне минимално предпазената зона и няма да повлияе изключително на птиците, макар че е понижена буферната зона, свободна от застрояване.

Възложител е " Градина " АД.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР