В пореден опит да бъде спряно движението на автомобили във

...
В пореден опит да бъде спряно движението на автомобили във
Коментари Харесай

Полиция влезе във варненската Морска градина, за да спре движението на автомобили в нея

В следващ опит да бъде спряно придвижването на коли във варненската Морска градина от през днешния ден с предписание на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Атанас Михов в парка целодневно ще дежурят екипи на поилицията, които ще правят инспекции и ще постановат санкции. За това заяви в мейл до медиите регионалният шеф Марио Смърков, по чието гледище е издадено разпореждането на Михов.

До намесата на полицията се стигна, откакто към този момент седмици на ред подчинената на варненския кмет Общинска полиция не упражнява какъвто и да е надзор върху придвижването на коли в парка. Последните сигнали на жители, изпратени до регионалния шеф на Варненска област са за десетки коли, паркирано в зелените площи към постройката на Делфинариума.

Как кметът на Варна издаде 456 пропуща до момента в който води борба с придвижването на коли в Морската градина -.

" Намесата на националната полиция в тази ситуация е незабавна мярка, въпреки и неоптимална, която цели да контролира непозволеното паркиране на коли по алеите и в зелените площи на парка ", написа в известието си Смърков. Той е изпратил и писмо до Община Варна с искане за сформиране на взаимна работна група, която да търси оптимално и бързо решение на казуса.

На базата на преписка, стартирана от Смърков още през есента на м.г., на 10 юли т.г., назначеният от кабинета на Кирил Петков регионален шеф Благомир Коцев забрани придвижването на коли по по-голямата част от дамбата - брегоукрепително оборудване паралелно на крайбрежната линия във Варна.

Всичко за мнението на районното министерство -.Това стана, откакто в отговнор на писмата на Смърков още на 28 септември м.г. от районното министерство са уведомили, че така наречен кайбрежна алея във Варна не е път, а брегоукрепително оборудване, което не е проектирано да извършва функционалностите на път или улица за прекосяването на моторни транспортни средства. В писмото е посочено също, че " бетоновата настилка на дамбата като част от структурата й не е оразмерена за преносими товари от моторни транспортни средства според нормите за планиране на пътища.

Така съгласно документа, с който " Дневник " разполага, съществуват всички учредения за прекъсване на придвижването по цялата дамба от сп. " Почивка " във Варна на север до така наречен Рибарски плаж на юг.

Въпреки това локалната общинска администрация, както в лицето на някогашния кмет Кирил Йорданов, по този начин и на приемника му - Иван Портних в продължение на повече от 22 години отхвърля да спре придвижването на коли по дамбата, като то даже беше улеснено с построяването на кръгово кръстовище по автомагистралата Варна - Златни пясъци. Както Йорданов, по този начин и Портних години наред спекулираха с изказванията, че така наречен крайбрежна алея, не е част от алейната мрежа на Морската градина във Варна и затова няма по какъв начин да е част от обсега на показаните им акции за възбрана на придвижването на коли в парка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР