Рядко се случва нова технология да привлече интереса на толкова

...
Рядко се случва нова технология да привлече интереса на толкова
Коментари Харесай

AI мастърклас: Как изкуственият интелект може да помогне на бизнеса ми

Рядко се случва нова технология да притегли интереса на толкоз доста хора за извънредно малко време, и то освен от света на бизнеса. Изкуственият разсъдък и генеративните модели към този момент трансформират промишлености и компании, и метода, по който всеки от нас взаимодейства с какъвто и да е програмен продукт. А защото всеки бизнес и бранд има забележителен софтуерен съставен елемент, генеративният изкуствен интелект занапред ще дефинира конкурентното преимущество за доста дребни, междинни и огромни компании.

Проучване на McKinsey сподели, че една трета от интервюираните компании към този момент употребяват генеративен изкуствен интелект всекидневно, а 40% ще усилят вложенията си в технологията.

Темата по какъв начин AI (не единствено генеративните модели) трансформира бизнес средата стимулира " Капитал " и Digitalk за първи път да провеждат, в който в три обособени модула представители на бизнеса и експерти ще могат да научат по какъв начин по-добре да схванат изкуствения разсъдък като технология, по какъв начин могат да подобрят успеваемостта и да усилят продуктивността си посредством AI нововъведения. Сред лекторите на събитието на 7 ноември в Grand Hotel Sofia ще бъдат представители на Гугъл, IBM, 11 Ventures, Verto Digital, Coursedot и други

Реклама
Какво ще ми донесе AI Около 75% от интервюираните в изследването на McKinsey чакат генеративният AI да донесе големи промени в промишленостите им в идващите три години. Най-висок е делът във финансовата и софтуерната промишленост. Първият модул на мастъркласа на " Капитал " ще прегледа точно по какъв начин бизнес водачите могат най-добре да схванат основите на изкуствения разсъдък и за какво той ще донесе дълбока промяна на бизнеса и обществото. В него ще взе участие Торстен Кох, сътрудник в Гугъл (както и стартъп инвеститор), Симеон Лазаров, експерт по данни и AI в IBM и Петър Петров, който дава отговор за изкуствения разсъдък във фонда 11 Ventures. Модулът ще бъде модериран от Зоран Арсовски от Verto Digital. Как да обуча екипа си Много организации чакат да настъпят основни промени в метода, по който работят - допустимо е част от екипите да бъдат изменени и съкратени, други пък сигурно ще претърпят преквалификация. Най-търсените експерти сега са дата инженери, експерти по машинно самообразование и учени за работа с AI данни.

Вторият модул на AI мастъркласа ще се занимава точно по какъв начин най-добре компаниите може да преобучат и преквалифицират специалистите си. Той ще бъде воден от Теодор Панайотов от компанията за високоспециализирани IT образования Coursedot, който ще беседва с Ерик Тернав, софтуерен инженер в IBM. И образци по какъв начин се прави Над 30% от интервюираните бизнеси в изследването на McKinsey към този момент са интегрирали AI решения. Най-често споменаваните бизнес функционалности са маркетинг и продажби, артикули и услуги и обслужване като връзка с клиенти и бекофис. Последният модул на мастъркласа на " Капитал " и Digitalk e обвързван с към този момент наложени практики на потребление на AI в бизнеса. В него за опита си с технологията ще опишат Зоран Арсовски в региона на маркетинга, Лили Костадинова от Сloud Office и Елена Станеску от Гугъл, които ще приказват за внедряването на изкуствения разсъдък в финансовия бранш, производството и ритейла.
Мастъркласът е на 7 ноември в Grand Hotel Sofia. Той ще се организира в три обособени модула, ще има опция и за въпроси от публиката, както и нетуъркинг част. Билет могат да бъдат открити. Свързани публикации Обслужването на клиенти става все по-лошо, както и самите клиенти 12 октомври 2023, 11:37 Създателят на ChatGPT обмисля да прави лични AI чипове 6 октомври 2023, 12:43 Българският фонд Eleven влага 1.5 млн. евро в стартъп за прогнозиране на алцхаймер 4 октомври 2023, 16:06 McKinsey: АI закрива евтините работни места и подтиква високоплатените 29 септември 2023, 14:51
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР