Рядко чуваме думите гурме и улична храна заедно, но вече

...
Рядко чуваме думите гурме и улична храна заедно, но вече
Коментари Харесай

Гурме ястия и напитки от цял свят идват на Женския пазар

Рядко чуваме думите " гурме " и " улична храна " дружно, само че към този момент шеста година " " потвърждава, че няма невъзможни неща: с жабешки бутчета, гьоза, стриди изданието на 4 и 5 юни още веднъж ще трансформира Женския пазар в дипломат на вкусните ястия " накрак ". Наред с по-непознатите оферти ще има и качествени вариации и на по-близки на българския усет: дюнер, скара, качамак и други

Фестът е подобаващ за цялото семейство, без значение от възрастта или размера му. " Елате с децата, с домашните любимци, с обичаните си хора или просто с най-хубавото си въодушевление ", канят уредниците от " Бакхус " и " Пазари Възраждане ".

Двудневното събитие в първия уикенд на юни се организира на обичайното към този момент място - на Женския пазар сред улиците " Цар Симеон " и " Св. св. Кирил и Методий ", и ще включва над 60 изложителя.
Фотограф: Рая Илиева-Делчева Безкешово и с награди
С цел по-бързо обслужване и поддържане на хигиена за втора година ще бъде напълно безкешов - заплащанията стават с карта (кредитна или дебитна) или с мобилен портфейл (Google Pay, Apple Pay, Revolut и др.).
Реклама
Затова пък касовите бележки носят късмет за премия - Mastercard ще раздават дарове и безвъзмездни вкусни хапки.

Награди ще има и от Takeaway, които за първи път вземат участие на феста, само че които постоянно са помагали на вкусната храна да доближи по-бързо до гурманите.
Храната: от Кюстендил до Мексико, от Франция до Япония Фотограф: Рая Илиева-Делчева
17 ресторанта излизат от кухните си и през целия първи уикенд на юни ще оферират специфични ястия, съобразени с тематиката на уличната храна.
Реклама
За първи път ще има и каравани с храна с изключение на нормалните щандове: измежду тях ще са обичаните сочни бургери на Boom! Burgers, Chilli Hills с люти крилца, отлична италианска паста от Pasta Fresca, месца и морски страсти от SCRAN и ароматни гофрети от Lolly Sweet Bar Caravan.

Сред новите изложители са още Podlez, за който стоят познатите имена Виктор Жечев и Робин Вияреал, напълно новото заведение Laffa Street Kitchen с храна за душата и Цукерня Савенко с торти с майсторско осъществяване.

Цветни веган бургери (Plant.bite) и месни такива (Ham Bar), меса на скара (The Holy Smokes BBQ, Meatsome), качамак ( " Космос " ), гьоза (Hamachi-ni), достоверни мексикански такос (El Gallo Cantina Mexicana), пица на пещ ( " Тихия ъгъл ", които идват чак от Кюстендил, където е комплексът им за отмора със същото име), охлюви по бургундски (L`Instant) и десетки други ястия ще гъделичкат апетита и ще тестват границите на стомасите на жителите и гостите на София на 4 и 5 юни.
Напитките: фокус върху крафт български производители Фотограф: Рая Илиева-Делчева Четено Коментирано Препоръчвано 1 Компании 2 Енергетика 3 Банки и финанси 1 Енергетика 2 Свят 3 Здравеопазване 1 Право 2 Икономика 3 Коментари и разбори Реклама
От над 20 щанда с питиета множеството принадлежат към занаятчийските бутикови производители: крафт бири, български бутикови виновност на огромния щанд на DiVino, безалкохолни и кафета, правени единствено с качествени първични материали и без непотребни добавки.

За феновете на миксологията ще има pop-up коктейлни питейни заведения, а ценителите на класическия метод ще открият качествени представители на другояче познати напитки: все по-популярният джин ще е на (поне) два бара - Gordon`s и Tanqueray, Johnnie Walker ще има личен бар. Каручка с по-редки уиски имена, вносни лагер бири и виновност също ще има.

Сред различните питиета в лична категория има малинови, безалкохолни и ароматизирани виновност, китайска ракия, узо и аперитиво бар.
Сладко, солено, фермерско Фотограф: Рая Илиева-Делчева Бюлетин Ритейл
Всяка седмица получавайте най-важното и забавно от ритейл бранша във вашата поща
Вашият email Записване
Реклама
Фермери и производители от разнообразни краища на България ще оферират всякакви опаковани вкусотии, които да отнесем вкъщи и нетърпеливо да отворим. Сред тях са същински мед, люти сосове, млечни артикули, киви плантация, веган опция на сирене, морски улов в буркан, подправки, зехтини, сладкиши, висок клас гурме марки, пасти и сосове, направени от ферментирали артикули, джелато.
Програмата: музика и майсторски класове
За втора година за вход в събитието ще включва майсторски класове, водени от изложителите.
Фотограф: Рая Илиева-Делчева
Какви са тайните на барбекюто, какво би трябвало да знаете за крафт бирата и десертите, къде се корени майсторлъкът при правене на бургер, може ли да са вкусни безалкохолните коктейли - това е единствено част от плануванаъа стратегия. Всеки майсторски клас е изцяло безвъзмезден за посетителите на и не се изисква предварителна регистрация.

Единственото значимо е да следите в обществените мрежи, с цел да не изпуснете тематиката, която ви е забавна.

Музикалната стратегия тази година е подбрана от Ritual Gatherings, които ще поканят DJ и ще поддържат настроението радостно с фънк и соул.
Билети
Билетите стартират от 5, има и фамилни пакети. На място ще се продават с минимално оскъпяване.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Ритейл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР