Руснаците са принудени да използват до половината от месечния си

...
Руснаците са принудени да използват до половината от месечния си
Коментари Харесай

Руснаците започнаха да харчат до половината от доходите си за изплащане на заеми

Руснаците са принудени да употребяват до половината от месечния си приход за погасяване на заеми. За това свидетелстват данните на финансовата борса " Сравни ", представени от The Moscow Times.
 
За 60% от клиентите на банките тази цифра е близо една трета от приходите. В същото време всеки трети кредитополучател има просрочени отговорности по най-малко един заем, а 35% от потребителите са прибегнали до микрокредити през последната година.
 
" Максималното равнище на натоварване на дълга, което е стопански безвредно както за кредитополучателя, по този начин и за заемодателя, е 30% ", споделя Александър Сафонов, професор във Финансовия университет при държавното управление на Руската федерация.
 
Според него настоящето равнище на дълга носи опасности от увеличение на неизпълнението на дълга, персонални банкрути, загуба на имущество и понижаване на персоналното ползване.
 
Ситуацията оказва въздействие и върху пазара на кредитиране. Броят на дадените заеми е намалял повече от половината, изключително преди идните празници, споделя Сергей Суверов, капиталов пълководец в Aricapital Management Company и доцент във Финансовия университет при държавното управление на Руската федерация. 
 
" Банките се интересуват от повторни заеми, само че за кредитополучатели с добра кредитна история. Затова финансовите институции ще организират рекламни акции, само че те ще бъдат ориентирани към много стеснен кръг. Предвид хората с опетнена кредитна история, евентуално ще има още повече отводи заради риск от непогасяване ", добави той.
 
Броят на утвърдените претенции за заем към този момент е намалял повече от два пъти спрямо летния интервал. Експертите отдават това на въвеждането на ограничавания за издаване на заеми на лица с високо равнище на дългово задължение.
 
Средните суми по заемите също са намалели, което може да се отрази на покупателната интензивност през идващите месеци. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР