Руското правителство ще изгони прочута правозащитна активистка. Бившият президент Дмитрий

...
Руското правителство ще изгони прочута правозащитна активистка. Бившият президент Дмитрий
Коментари Харесай

Русия гони соросоидна активистка, Медведев с важно предупреждение

Руското държавно управление ще изгони фамозна правозащитна активистка. Бившият президент Дмитрий Медведев предизвести, че има координирана акция от интернационалните организации, която има за цел да сее разделяне и неодобрение в най-голямата страна в света.

Ванеса Коган, която е шеф на плана Правова самодейност, съобщи за английския вестник Гардиън, че съветските управляващи са я известили, че приключват разрешението й за престояване в страната.

Сега тя има две седмици с цел да напусне Руската федерация, където живее от към този момент повече от 10 години. Ванеса Коган има две деца с съветски жител.

Проектът "Правова самодейност " е неправителствена организация, която, споделя Коган, дава правна помощ на руснаците при положение на хипотетични нарушавания на човешките права.

Тази неправителствена организация не е била изключително открита за финансирането си през последните години.

Въпреки това, през 2010 и 2011 година се научава, че тя е била финансирана от холандското държавно управление и унгарския милиардер Джордж Сорос.

Това се е случило посредством неговата група за напън "Отворено общество ", която е неразрешена в Русия и оповестена за "нежелана ".

Работата на Ванеса Коган се е фокусирала на първо място върху Севернокавказкия район, където групата й представлявала хора, които настояват, че са станали жертви на управляващите.

Дейността й в най-вече мюсюлманската област е довела до напрежение с локалните водачи като главата на Чеченската република, Рамзан Кадиров.

Сега заместник-председателят на Съвета за сигурността на Русия, Дмитрий Медведев, който също по този начин беше съветски министър-председател, съобщи пред кореспонденти в четвъртък, че добре финансирани задгранични групи употребяват мрежи в Русия:

"С цел да утежняват вътрешната политическа обстановка в избрани райони, в това число посредством съветски неправителствени групи, с които се асоциират. "

Бившият министър председател Медведев добави, че тези неправителствени организации, "зависят от интернет медиите ".

"Те употребяват подправени аргументи за пренаписване на събитията от нашата национална история ", добави Медведев.

Той съобщи, че "има широкомащабна осведомителна акция, която се води с цел да се дискредитира управлението на характерни територии и федерални субекти ".

През ноември Държавната Дума дебатира ново законодателство, което ще разшири дефиницията на задгранични сътрудници.

По този метод ще се разреши класификацията да се ползва освен против неправителствени и медийни организации, само че също по този начин и против елементарни жители.

През 2018 година Съединените щати арестуваха съветската граджанка Мария Бутина, потвърждавайки, че тя е задграничен сътрудник, опериращ от името на Москва.

Властите обявиха, че тя се била инфилтрирала в консервативно клоянщи организации, с цел да промотира по-добрите връзки сред Вашингтон и Кремъл.

Мария Бутина изкара пет месеца в пандиза, част от тях при строга изолираност, преди да бъде депортирана назад в Русия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР