Руското опозиционно издание Новая газета-Европа, излизащо зад граница, съобщава, че

...
Руското опозиционно издание Новая газета-Европа, излизащо зад граница, съобщава, че
Коментари Харесай

Новая газета-Европа разкрива колко мобилизирани руснаци са загинали след 21 септември

Руското опозиционно издание " Новая газета-Европа ", излизащо зад граница, оповестява, че от 21 септември на фронта и в тила са починали над 100 мобилизирани руснаци. Реалният брой на починалите мобилизирани обаче евентуално е доста по-голям, настояват публицистите,цитирани от Руската работа на Би Би Си.

Според изданието най-вече загуби са понесли регионите на Урал. Известно е за 24 починали от Свердловска област, 13 от Челябинска област и двама от Курганска област. В някои случаи от мобилизацията до гибелта са минали единствено 9-10 дни. А всеки пети мобилизиран, чиято гибел е известна, е умрял не на фронта, а по време на подготовката.

В общия лист на жертвите на съветските военни в Украйна, поддържан от Би Би Си посредством открити източници, към 21 октомври има информация за 7871 починали, написа news.bg.

По-голямата част от имената са на военнослужещи на контракт, починали през първите 8 месеца на военните дейности (февруари - октомври). Петте района с най-голям брой смъртни случаи са Краснодарски край (332), Дагестан (321), Бурятия (305), Башкортостан (258) и Волгоградска област (230).

За финален път съветското министерство на защитата заяви за загубите на 21 септември, като заяви за гибелта на 5937 души. В листата на жертвите на BBC по това време имаше повече от 6200 имена.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили споделя, че повече от 72 000 съветски бойци са били убити във войната до края на октомври, до момента в който западното разузнаване също допуска, че броят на починалите е десетки хиляди.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР