Руското министерство на външните работи заплаши днес да изгони неназован

...
Руското министерство на външните работи заплаши днес да изгони неназован
Коментари Харесай

Русия към САЩ: Търпението ни се подлага на изпитание

Руското министерство на външните работи заплаши през днешния ден да изгони неназован брой американски дипломати от страната в отговор на продължаващото блокиране на два съветски дипломатически парцела в Съединени американски щати, заяви ДПА.

За сходни планове оповестиха преди дни съветски медии, базирайки се на неназовани източници:

Кризата се задълбочава: Русия се готви да изгони американски дипломати

Имотите бяха блокирани от някогашния американски президент Барак Обама през последните дни от неговото ръководство, когато той изгони и 35 съветски дипломати поради обвиняванията, че съветски хакери са направили хакерски атаки за да повлияят на президентските избори в Съединени американски щати в интерес на Доналд Тръмп, който обещаваше като претендент за Белия дом да усъвършенства доста връзките с Русия.

Руският президент Владимир Путин тогава реши, макар упованията, да не постанова ответни реципрочни ограничения против американските дипломатически представители в страната, явно разчитайки, че новоизбраният, само че още не встъпил в служба тогава президент Доналд Тръмп ще поеме друг курс по отношение на Русия. Вместо това като жест на благосклонност той предложения американски дипломати и техните фамилии на новогодишно празненство в Кремъл.

Tръмп и Путин разговаряха 2 часа и 15 мин., какво разчетоха анализаторите

Американското разузнаване: Има интервенция на Русия в президентските избори

В изказване през днешния ден, представено от ТАСС и оповестено на уеб страницата на съветското външно министерство, говорителката на министерството Мария Захарова сподели, че страната обмисля реципрочни ограничения, тъй като, макар нейните многократни митинги, американците към момента не връщат блокираните съветски дипломатически парцели в Съединени американски щати.

Търпението на Русия по този въпрос към този момент се изчерпва, даде да се разбере тези дни и представителят на Путин Дмитрий Песков.

"Броят на чиновниците в американското посолство в Москва доста надвишава този на нашия личен състав във Вашингтон, - сподели Захарова. Тя означи, че освен това състояние "една от вариантите, с изключение на изгонването на подобаващ брой щатски дипломати, е ние да изравним броя на чиновниците (в двете посолства) ".

Руският президент Владимир Путин за момента не е взимал каквито и да било решения за ответни ограничения след изгонването от Съединени американски щати на съветски дипломати, съобщи малко след изказването на Захарова Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Засега президентът не е взел никакви решения,

наред с това ние неведнъж сме подчертавали, че обстановката с дипломатите и собствеността остава неприемлива и търпението на съветската страна се подлага на съществено тестване, означи представителят на Кремъл пред публицисти.

Песков акцентира, че връщането на дипломатическата благосъстоятелност не би трябвало да зависи от никакви условия, тъй като това "тотално опонира на интернационалното право ". Така той отговори на изказванията по Си Ен Ен на Себастиан Горка - консултант на американския президент Доналд Тръмп. Горка свърза въпроса за връщането на дипломатическата благосъстоятелност на Русия с осъществяването на отговорностите й по спазването на примирието в Сирия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР