Руското министерство на отбраната заяви, че украински диверсанти са отговорни

...
Руското министерство на отбраната заяви, че украински диверсанти са отговорни
Коментари Харесай

Русия: Украински диверсанти са отговорни за случилото се тази нощ на територията на Запорожката АЕЦ

Руското министерство на защитата съобщи, че украински диверсанти са виновни за случилото се тази нощ на територията на Запорожката атомна електроцентрала, съобщи Ройтерс.

Говорителят на министерството Игор Конашенков окачестви събитията от тази нощ като " чудовищна провокация ".

Украйна съобщи, че съветски сили са атакували централата в ранните часове на днешния ден и че дейностите им са довели до пожар в пететажния учебно-тренировъчен корпус, намиращ се на територията на централата.

Конашенков показа съветската позиция за случилото се.

" Тази нощ на територията, прилежаща към електроцентралата, киевският националистически режим направи опит за чудовищна провокация ", съобщи той.

Говорителят сподели, че патрулиращи членове на съветската национална армия са били атакувани от група украински диверсанти.

Конашенков съобщи, че с цел да предизвикат ответна пукотевица по учебно-тренировъчния корпус, украинските диверсанти са почнали да стрелят с огнестрелни оръжия по военнослужещите от съветската армия.

" При ответната пукотевица на съветския патрул огневите точки на украинските диверсанти в постройката на учебно-тренировъчния комплекс са били сломени. Напускайки постройката, украинската диверсионна група е запалила учебно-тренировъчния комплекс ", заключи Конашенков.

Изявленията на украинския президент Володимир Зеленски и неговите диалози с представители на Съединени американски щати и Англия във връзка със Запорожката АЕЦ навеждат на мисълта, че се прави опит Русия да бъде упрекната в основаването на огнище на радиоактивна болест, посочи Конашенков.

По думите на съветския представител или киевският режим е отговорен в незаконен план за осъществяване на провокация, или президентът Зеленски изцяло е изгубил надзор над дейностите на украинските диверсионни групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР