Руското министерство на отбраната съобщи, че руски пожарен самолет B-200

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че руски пожарен самолет B-200
Коментари Харесай

Руски пожарен самолет се разби в Турция, няма оцелели

Руското министерство на защитата заяви, че съветски пожарен аероплан B-200 се е разрушил в Турция, откакто е извършил задачата за гасене на пожари. На борда на самолета е имало петима съветски военнослужещи и трима представители на Турция. За да се изяснят аргументите за нещастието, на мястото на бедствието е изпратена комисия на съветското министерство на защитата, заяви РИА Новости, представена от БГНЕС.

Според телевизионния канал известно време след началото на гасенето връзката със самолета е изгубена. Това е бил един от самолетите, участващи в гасенето на пожарите в провинция Мугла. По предварителни данни самолетът не е съумял да набере мечтаната височина и се е разрушил в скалите.

По-рано Министерството на земеделието и горите на Турция заяви, че при гасене на пожар в региона на град Кахраманмараш се е разрушил пожарен аероплан B-200, нает от Руската федерация. Спасители са изпратени в региона на злополуката. Руското посолство в Анкара съобщи пред РИА Новости, че проверява събитията към нещастието.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР