Руското министерство на отбраната съобщава, че въоръжените сили на Русия

...
Руското министерство на отбраната съобщава, че въоръжените сили на Русия
Коментари Харесай

Отблъснала ли е Русия нова украинска офанзива в Донецк?

Руското министерство на защитата оповестява, че въоръжените сили на Русия са отблъснали огромна украинска атака в южната част на Донецка област. Информацията е публикувана в формалния Телеграм канал на министреството.

250 убити украински бойци?

" Целта на врага беше да разбие отбранителните ни линии на мястото, което те считат за най-уязвимата част на фронта ", съобщи представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

Съобщава се и за 250 убити украински бойци. В обществената мрежа бяха качени и видеа, за които се твърди, че в тях се виждат украински военни машини, които избухват, откакто са ударени със снаряди. Информацията не може да бъде тествана от самостоятелни източници, а от Киев към този момент не са създали коментар.

Герасимов на първите линии на фронта?

За началника на генералния щаб на въоръжените сили Валери Герасимов се оповестява, че се е намирал на " един от командните пунктове на първите линии на фронта ". Наблюдатели считат, че даването на тази информация е извънредно - Русия рядко разяснява наличието на високопоставените военни на фронта.

В последните седмици някои съветски военни блогъри и водачът на наемническата войска " Вагнер " Евгений Пригожин подлагаха на критика остро обстоятелството, че високопоставените съветски военни на фронта не са показали самодейност в сраженията и не са поели задоволително отговорност за военните интервенции в Украйна.

Руски пълководец от Донбас дава спорна информация

Руският полеви пълководец Александър Ходаковски обаче опровергава известията на Москва за триумф. Засега врагът е " съпроводен от триумфи ", написа Ходаковски в канала си в Телеграм. Според неговия роман офанзивите западно от Угледар са лимитирана тактическа интервенция на украинците.

Първоначално украинските войски сътвориха усещане, че ускоряват натиска върху сектора на фронта " Велика Новосилка ", където към този момент съумяха да пробият в неделя, написа АРД. В същото време един щурмови отряд е напреднал съвсем неусетно още повече на изток край село Новодонецкое. " Традиционно нарушавайки радиовръзките, врагът съумя да ни сложи в мъчно състояние ", написа Ходаковски. Според него обстановката е неразбираема сега.

Ходаковски управлява сепаратистката бригада " Восток " в Донбас от 2014 година насам. Неговите елементи бяха интегрирани в съветската Национална армия след началото на войната против Украйна, прецизира АРД. Донецк е една от четирите украински области, които Русия анексира предходната есен в нарушаване на интернационалното право.

*****

Вижте и това видео:

Да гледаш гибелта в очите: в окопите и лечебните заведения на Бахмут

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР